BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Türk toprakları artık bu time emanet!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarım arazileri için harekete geçti.

Abone ol
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarım arazilerinin korunması için harekete geçiyor. Bakanlık, toprak veri tabanının güncellenmesi için start verirken, düzenlenen eğitime çeşitli il müdürlüklerinden 330 teknik eleman katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Arazileri Değerlendirme Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu”  ile “3083 sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu” ve “Toprak Koruma Projesi Hazırlama” konularını içeren sertifika eğitimi 19-28/2012 tarihinde Antalya Beldibi’nde gerçekleştirildi.

Eğitime 81 İl Müdürlüğü’nün Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğü’nde görev yapan konu ile ilgili teknik elemanları ve ilgili Şube Müdürleri katıldı.

Eğitimin açılışına Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Metin Türker, Ziraat Mühendisleri Odası  Başkanı Turhan Tuncer, Tarım Arazileri Değerlendirme Daire Başkanı Dr. Yüksel Şahin katılarak açılış konuşmalarını yaptılar. Eğitime İl Müdürlüklerinden 330 teknik eleman katıldı.

Eğitim ile ilgili bilgiler Türkiye’nin değişik Üniversitelerinden konu uzmanı 11 Öğretim üyesi ve Bakanlık personeli  tarafından verildi. Toplantının açılışında konuşan Tarım Arazileri Değerlendirme Daire Başkanı Dr.Yüksel Şahin eğitimin önemini belirterek, toprak koruma ve arazi kullanımı planlamasında herhangi bir tesisin toprak koruma projesine uyup uymadığının belirlenmesinin tarım topraklarının korunması açısından çok önemli olduğunu kaydetti.

Toprak veri tabanının güncellenmesini ivedilikle yapmak istediklerini, bunun için planlamanın gerekli olduğunu, şu anki çalışmaların talep doğrultusunda yapıldığını, ancak gelecek taleplerle ilgili önceden planlamaların yapılmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak, arazi kullanım planlamaları yapılmadan büyük ovaların ilan edilmesinin bir anlam ifade etmeyeceğini belirtti. Toprak koruma projesinde çalışanların bu eğitimle bir araya gelmesini istediklerini, o nedenle bu eğitimi düzenlediklerini belirtti. 10 gün süren sertifika eğitiminin sonunda katılımcılara, “Toprak Koruma Projesi Hazırlama” ve “5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu” ile “3083 sayılı Sulama Alanlarına Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu” konularını içeren sertifikaları verildi.