BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA

DSP 5 yıl yardım almayacak

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "DSP 5 yıl hazine yardımı alamayacak'' dedi.

Abone ol

DSP Parti Meclisi, 7. Olağan Büyük Kurultay'ın ardından ilk kez toplandı.

DSP Parti Okulu'ndaki toplantıda, genel sekreterlik ve genel saymanlık için seçimler yapılacak ve gündemdeki konular değerlendirilecek.

Toplantının açılışında konuşan Sezer, genel seçim sonuçlarının istedikleri gibi gerçekleşmediğini belirterek, bunun nedenlerini ortaya çıkarmak için her türlü çalışmayı yapacaklarını kaydetti.

AK Parti'nin cumhurbaşkanı seçiminde uzlaşmacı tavır yerine dayatmacı bir tavır sergilediğini savunan Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim akşamı partisinin balkonundan yaptığı konuşmanın kendilerini umutlandırdığını ancak ''Abdullah Gül'ü tekrar dayatmalarını içlerine sindiremediklerini'' söyledi.

Sezer, Başbakan Erdoğan'ın, gazeteci Bekir Coşkun'u ''vatandaşlıktan çıkmaya davet ettiğini'' savunarak, ''Bu kabul edilebilir değil. Padişahlık 87 yıl geride kaldı'' diye konuştu.

Sezer, ''Laik, demokratik, sosyal hukuk devletinin tam olarak hayata geçirilmesi, inançlara saygı ile laikliği güçlendirmek, ulusal tüm varlık ve değerlere sahip çıkılması, vatandaşlara insan hakları ve özgür düşünme fırsatını sonuna kadar yaşatmak, demokrasinin tüm kurum ve kuralları ile işletilmesi, çalışanların çağdaş ölçütlerde sosyal ve sendikal haklara sahip olmaları, kırsal kalkınma, demokratikleşme ve sanayileşmenin birbirinin tamamlayıcısı olduğuna inanarak bilgi toplumuna ulaşmak, sosyal piyasa ekonomisini hayata geçirmek için çalışacaklarını'' kaydetti.

SORULAR
Bir gazetecinin, ''Seçimden önce CHP ile gerçekleştirilen güç birliğinin erken mi dağıldığı'' sorusu üzerine Sezer, DSP ve CHP'nin iki ayrı parti olduğunu, DSP'lilerin kimliklerinden ayrılmadan milletvekili adayı olduklarını ifade etti.

CHP ile her zaman uzlaşı gayreti içinde olacaklarını söyleyen Sezer, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin bir soru üzerine ise, ''CHP, bir önceki dönem parlamentoya girmeyerek sonuç almıştır, doğru da yapmıştır. Biz de destekledik. Ama şimdi DSP'nin parlamentoya girmemesi 367 açısından bir şey ifade etmiyor. Çünkü MHP gireceğini açıkladı'' dedi.

Sezer, CHP ile sorunlarının olmadığını, Baykal ile sıkça görüştüğünü, gerekirse telefonla ya da yüz yüze yine görüşeceğini dile getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un, DSP'li milletvekillerine yönelik ''Hiçbir seçim masrafına katılmadan Ankara'dan milletvekili seçildiler. Şimdi ise Abdullah Gül'e yeşil ışık yaktılar'' sözlerinin anımsatılması üzerine Sezer, ''Bazı kişiler görüşlerini açıkladılar diye CHP ile kavga edecek değilim. Yalnız şunu söyleyeyim; DSP 5 yıl hazine yardımı alamayacak'' diye konuştu.

Bir soru üzerine, Meclis'te grup oluşturma yönünde çalışmalarının olmadığını, 13 milletvekili ile 130 kişilik çalışacaklarını söyleyen Sezer, bilinen yöntemlerle milletvekili transferi politikalarının olmadığını ve olmayacağını ifade etti.