BIST 10.471
DOLAR 32,75
EURO 35,07
ALTIN 2.443,85
HABER /  POLİTİKA

DPnin bir aylık karnesi

DP'nin başına geçen Süleyman Soylu bir ayda neler yaptı?

Abone ol

62 yıllık bir geleneğin temsilcisi Demokrat Parti’de yeniden şahlanışın ayak sesleri duyulmaya başladı.

6 Ocak’ta yapılan Olağanüstü Kongre’yle “Beyaz Yürüyüş”ü başlatan Demokrat Parti, yeniden milletin partisi olma yolunda hızlı adımlar atıyor.

Genel Başkanlık görevini devralır almaz kolları sıvayan Süleyman Soylu ile Genel İdare Kurulu, işe fiziki yapıdaki hantallığı ortadan kaldıracak kararları alarak başladı. Buradaki amaç, teşkilatların siyaset yapma heyecanlarını aldıkları Genel Merkezin rantabl çalışmasını sağlamak.

Balgat’taki Genel Merkez binasından, Akay’daki eski Genel Merkez binasına taşınma kararı alındı. Akıllı bina haline getirilecek Akay’daki binada çalışmalara vakit kaybetmeden başlandı.

Kaynakların optimum düzeyde kullanılmasına yönelik bir başka uygulama ise, parti araçlarının satışa çıkartılması oldu. Genel Merkezin araç ihtiyacı lesing yada kiralama yoluyla karşılanacak.

Bir ay gibi kısa bir sürede parti teşkilatlarında geleceğe dönük gelişen umut ve heyecanı sağlayan gelişmeler bunlarla sınırlı kalmadı.

Genel Başkan Süleyman Soylu’yu da bir hayli heyecanlandıran bir başka proje ise AR-GE Merkezi…

Demokrat Parti’yi yepyeni bir siyaset anlayışıyla, yeniden milletin partisi yapma iddiasıyla yola çıkan Soylu ve ekibinin; modern, kendine güvenen, istikrarlı ekonomisiyle dünya güçleriyle yarışır hale gelmiş, iç politikasıyla huzuru bulmuş, laik, demokratik bir Türkiye Cumhuriyeti hedefine dönük politikaların şekilleneceği AR-GE Merkezimizin kadrosu bilim adamları ve uzmanlardan oluşacak.

Az zamanda çok yol kateden Demokrat Parti’nin yeni yönetimi, yerel seçim hazırlıkları için de startı verdi. Yerel yönetimlerde tecrübeli partililerin yol göstericiliğinde, bir yıl sonra yapılacak seçimler için başlayan çalışmaların ilk adımı 15-16 Şubat’ta Ankara’da düzenleyeceğimiz Belediye Başkanları toplantısı ile atılacak. Bu toplantının hemen ardından, yerel yönetim politikalarının belirleneceği bir arama konferansı düzenlenecek.

Genel İdare Kurulu’nun son toplantısında alınan kararla, GİK üyelerimiz illeri aralarında paylaştı. Bu paylaşımdaki amaç, GİK üyelerimizin her biri, görev aldıkları illere adeta kamp kurarak, yerel seçime dönük çalışmalarda bulunacak.

Tüm partililerimizle birlikte 11 Şubat’ta Adalet Partisi’nin kuruluşunun 47. yıldönümünü kutlarken, köklerimizin uzandığı siyasi geleneğin büyüklüğünü iliklerimize kadar bir kez daha hissedeceğiz. Bu bize güç verecek. Kırat’ı kimlerden emanet aldığımızı birkez daha hatırlayacağız.

Genel Başkan Süleyman Soylu ve Genel İdare Kurulumuz, görevde oldukları bir ay gibi kısa sürede basınla da sık sık bir araya gelerek, Demokrat Parti’de başlayan “Beyaz Yürüyüş”ün misyonunu, amaçlarını, hedeflerini ve gündeme ilişkin görüşlerini paylaştı. Periyodik olarak çarşamba günleri düzenlenmesine devam edilecek basın toplantılarımızda Türkiye’nin gerçek gündemine ilişkin uyarılarda bulunulmakta; çözüme ilişkin öneriler sunulmaktadır. Basın toplantılarının dışında, gazete ve televizyon yöneticilerine de ziyaretlerde bulunuldu.

Gündemdeki sıcak gelişmelere ilişkin partimizin yönetim kadrolarında yer alan, konularında otorite olarak kabul görmüş yöneticilerimiz de yazılı açıklamalarıyla partimizin görüşlerini kamuoyuyla paylaştı.

Yoğun ziyaret ve kabul programlarının yanı sıra halkla buluşmaya da önem veren Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, gezilerine siyasete başladığı Gaziosmanpaşa’dan başladı. Burada teşkilatı tarafından coşkuyla karşılanan Soylu’nun bir sonraki durağı Bursa il Başkanlığı ve ardından Bursa’nın Karacabey İlçesi oldu. 6 bin kişinin Mehter Takımı’yla karşıladığı Soylu’nun bu ziyareti planlananın aksine miting havasında geçti.

DP Genel Başkanı Soylu, İstanbul’da ticaretin merkez noktalarından biri olan Perpa’ya da bir ziyarette bulunarak, esnafın sorunlarını dinledi.

Önümüzdeki günlerde Ankara’da köşe yazarlarıyla bir yemekte bir araya gelecek olan Genel Başkanımız Sayın Süleyman Soylu’nun teşkilat gezileri de devam edecek.