BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

DPde kulisler dalgalandı

DP'de Soylu geri dönecek mi? Mehmet Ali Bayar sahneye çıktı. İşte bu esnada kulisleri dalgalandıran buluşma gerçekleşti.

Abone ol

DP'de ortalık toz duman. Genel Başkan Süleyman Soylu 'yokum' dedi ama camiadan 'bırakma' sesleri gür çıkıyor.

sonuç verecek mi?.. Soylu ve Menderes bu fırtınalı havada bir araya geldi. İşte buluşmanın detaylarını Sabah yazarı Mahmut Övür, bugünkü köşesinde yazdı. İşte Menderes'in anlattıkları:

(...)"Bir süre önce Süleyman Soylu Bey'le konuştum. Devam etmesini söyledim. O da "Söz verdim" dedi. Bunun üzerine ben de, 'Söz verdin ama bu tavrınla sen kendini kurtarırsın. Geniş bir kitlenin sorumluluğunu üstlendin, onu yok sayamazsın. Bunu bir daha gözden geçir,' diye de ısrar ettim. Tabii insanların kişisel kararlarına karışamazsınız. Ama DP için karanlık olur. Bence Soylu önemli bir deneyim yaşadı, bundan sonra DP'nin önüne onu düzlüğe çıkaracak bir vizyon koyabilir. Eğer bırakır giderse delege kendini terk edilmiş hissedecektir."

Bu kez araya girip, tanıdığı, bildiği bir ismin, Mehmet Ali Bayar'ın aday olması halinde ne düşündüğünü soruyorum, bu konuda da şöyle diyor:

"Bayar'ın aday olması bir şeyi değiştirmez. Daha önce neden yoktu, şimdi neden aday olacak ve aday olunca ne söyleyecek? Yakınlığımız olan bir kişidir. Ben bütün ihtimalleri göz önünde bulundurarak, Süleyman Soylu'nun devam etmesinin doğru olacağı kanaatindeyim, İsimlerden çok, genel başkanın yaşamış olduğu 15 aylık deneyimin bir çıkış noktası olabileceğini düşünüyorum. Kimse Soylu kadar yoğun yaşamadı. Bundan istifade etmek lazım... Yoksa pek çok insan var tabii."