BIST 10.747
DOLAR 32,22
EURO 35,07
ALTIN 2.528,51
HABER /  POLİTİKA

DP, ANAPın borcunu üstlenecek

ANAP-DP birleşiyor. ANAP'ın binasında gözü olan DP'ye, bu bina nasip olmayabilir.

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA-
Demokrat Parti ile Anavatan Partisi birleşme kurultayı yapıyorlar. DP'lilerin yıllardır süren 'görkemli genel merkez binası' rüyası da gerçekleşecek ve turgut Özal'ın yaptırdığı ANAP'ın binasına taşınacak. Ancak bir kötü haber var. Maliye Bakanlığı bu binaya el koyabilir.

MALİYE YARGIYA GİTTİ
ANAP ile DP birleşmesi sürecinde en çok tartışılan ve birleşmenin yumuşak karnı olarak bilinen ANAP'ın mal varlığı tartışmasıydı. ANAP'ın çok sayıda binası vardı. Bu binalardan en görkemlilerinden biri olan Şişli'deki İstanbul il binası birleşme öncesinde satıldı. En büyük ve değerli binası olan Ankara Balgat'taki Genel Merkez binasına ise Maliye Bakanlığı tarafından haciz işlemi uygulanma riski var.

HAZİNE'YE BORÇ ÇIKABİLİR
Erkan Mumcu'nun genel başkan olduğu dönemde; TBMM'de grup kurulduğu dönemde; Hazine'den parti yardımı alınmıştı. Ancak uzun ve karışık bir yasal süreç yaşayan bu hazine yardımı ile ilgili yargılama henüz bitmedi. O dönemde alınan 8 milyon TL'nin iadesi istendim, ancak Mumcu ve kurmayları bu parayı, kendilerinin yasal hakkı olduğunu gerekçe göstererek, iade etmemişti.

12.5 MİLYON TL
Maliye Bakanlığı da; bugün faizi ile birlikte 12.5 milyon TL'ye ulaşan bu miktar için yargıya başvurdu. Yargıda Haziney lehine karar çıkarsa, ANAP'ın bu parayı ödemesi gerekiyor. Ancak kasa bomboş.

BORÇ ALACAK DEVROLACAK
ANAP, DP ile birleşiyor. Şimdi tüm mal varlığı, alacak ve borçları DP'ye geçecek. ANAP'ın mal varlığından yararlanmayı, görkemli genel merkez binasına oturmayı planlayan DP kökenliler, hem borçları ödemek zsorunda kalabilir hem de bu binaya oturma düşlerinden vazgeçmek zorunda kalabilir.