BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  EKONOMİ

Dolar kuru ne oldu? Altın yine yükselişte

Dolar kuru geçtiğimiz hafta yaptığı atakla bir kez daha yükselişe geçmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası azda olsa çekilme yaşayan dolar yurt dışı piyasaların açılmasıyla birlikte 5.77'den işlem görmeye başladı.

Abone ol

Seçimler öncesi borsadaki düşüşle birlikte yükselişe geçen dolar geçtiğimiz cuma günü yurt dışı piyasalarında 5.84'e kadar yükselmişti. Dolar kuru haftanın ilk günü yurt dışı piyasalarının açılışıyla birlikte kısmi de olsa gerileyerek 5.74'ten işlem gördü.

Dolar kurundaki yükseliş sürüyor. Geçtiğimiz hafta cuma günü 5.46 seviyelerinden 5.84'e kadar yükselen dolar haftanın ilk işlem gününe düşüşle başladı. Dolar halen uluslararası piyasada 5.77 seviyelerinden işlem görüyor.

Öte yandan dolar kurundaki artışla birlikte gram altında yükseliş yaşandı. 230 seviyelerinden işlem gören gram altın 245 liraya kadar yükseldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında dolar kurundaki kısmi düşüş 5.74'e kadar sürdü. Erdoğan Cumhur İttifakı'nın Yenikapı'da düzenlenen "Büyük İstanbul Mitingi"nde finans sektörünü uyarmış, döviz yükselecek diye provokatif eylemlere girişenlerin bunun bedelini çok ağır ödeyeceklerini söyledi.

Şu anda BDDK ve SPK'nın bu konuda bazı adımlar attığını belirten Erdoğan, seçim sonrasında bunun faturasını keseceklerini bu konuda Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bir çalışma yürütüldüğünü açıklamıştı.