BIST 9.704
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.422,01
HABER /  EKONOMİ

Dolar almalı mı satmalı mı? Dolar borcu olan şimdi ne yapmalı?

ABD krizi sonrası dolar kurunda dalgalanmalar başladı. 3.60'larda seyreden dolar aniden 3.78'i gördü. Bu durumda dolar borcu olanların borç yükü de arttı. Peki, dolarla borçlananlar bundan sonra ne yapmalı? Yükseliş sürer mi? İşte uzman tavsiyeleri...

Abone ol

ABD ve Türkiye'nin karşılıklı olarak vizeleri durdurma kararı sonrası döviz kuru aniden yükselişe geçti. Kuzey Irak'taki referandum sonrası 3.60'lara kadar çıkan dolar, ABD kriziyle birlikte 3.78'i gördü. Peki ülkede dolarla iş yapanlar ve dolar borcu olanlar bu durumda ne yapmalı? Uzmanlar beklemekte yarar olduğu görüşünde.

Son olarak ABD ile yaşanan diplomatik kriz sonrası dövizdeki yükseliş dolar borcu olanların canını sıktı. Borçlar bir anda katlanmaya başladı. Para uzmanlarına göre, krizin yaşanmasının hemen ardından döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar geniş bant aralığında gerçekleşiyor. Yani doların bugün 3.78'i görmesi ilerleyen günlerde fiyatın buralarda sabit kalacağı anlamına gelmiyor. Borcu olanlara tavsiye edilen ise şu; Böyle durumlarda fiyat oluşumu zaman aldığı için, biraz sakinleştikten sonra, yani alıcı ve satıcıların dar bir fiyat aralığında birbirine yaklaştığında, yakın fiyat vermeye başlamaları halinde fiyatlar oturmaya başlayacaktır. Borcu olanların işte bu fiyatların birbirine yaklaşmaya başlamasıyla karar vermeleri daha sağlıklı olacaktır.

DOLAR DAHA DA YÜKSELECEK Mİ?

Doların küresel piyasalarda değer kazanmaya devam edebileceğini belirten ve bu durumun kâr satışlarını da sebep olabileceğini ifade eden uzmanlar, doların çok sert düşmesini veya çok sert yükselmesini bekleyenlere uyarıda bulunarak, “Dolar geniş bant aralığında dalgalanmaya devam edeceğini" ifade ediyor.

ABD ile vize sorunu sonrası dolar fırladı euro rekor kırdı!