BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Dolandırıcıyı alnındaki sivilce ele verdi

Başiskele’de bulunan bir fabrikada iş arkadaşlarının cüzdanlarındaki paraları çaldıktan sonra kredi kartlarını çektiği fotoğrafları ile dola...

Abone ol

Başiskele’de bulunan bir fabrikada iş arkadaşlarının cüzdanlarındaki paraları çaldıktan sonra kredi kartlarını çektiği fotoğrafları ile dolandıran şahıs, polis tarafından alnındaki sivilceden tespit edilerek yakalandı.
Başiskele’de bulunan bir trafo fabrikasında 6 ay önce işe başlayan S.Ü. (22) isimli şahıs, fabrikanın soyunma odasına girerek iş arkadaşlarının cüzdanlarında bulunan kredi kartlarının fotoğraflarını çekti. Bir kişinin de nüfus kağıdını ve parasını çalan şahıs hiçbir şey olmamış gibi çalışmaya devam etti. Çaldığı kredi kartları ve nüfus cüzdanı bilgileri ile internet üzerinden ve çeşitli mağazalardan ayrı ayrı 4 bin TL’lik alışveriş yapan S.Ü. isimli şahıs siparişlerini ikamet adresi yerine kargo şirketine teslim edilmesi talimatını verdi. Kendisine ait olmayan kredi kartlarıyla alışveriş yapan şahıs yakalanmamak için kendi ismini ve imzasını bile kullanmadı. Kredi kartı bilgileri çalınan işçilerden biri kartından harcama yapıldığını fark edince Başiskele İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek şikayetçi oldu. Konu hakkında soruşturma başlatan Asayiş Büro Amirliği ekipleri şahsın eşkali belirli olmadığı için, önce dolandırıcılık olayının önüne geçerek alışveriş sitesi ile irtibata geçti ve kredi kartlarıyla yapılan henüz teslimatı yapılmayan alışverişler iptal edildi. Dolandırıcılık olayını gerçekleştiren şahsın fabrika çalışanlarından biri olduğunu belirleyen polisler soruşturmayı genişletti. Alışveriş yapılan mağazaların güvenlik kameralarına el koyan polis, sık sık alışverişe gelen ve yüklü miktarlarda alışveriş yapan bir şahsa dikkat etti. Şahsın alnında sivilce olduğunu ve bandajla kapatılmış olduğunu gören polisler, hırsızlık olayının yaşandığı fabrikaya giderek son bir ay içerisinde sağlık raporu alan işçileri kontrol etti.
Fabrikada yaklaşık 6 ay önce işe başlayan S.Ü. isimli işçinin, alnındaki sivilceden dolayı tıbbi müdahale gördüğü ve bunun için rapor aldığını öğrenen polisler şahsı Derince’deki ikametinde yakaladı. İfadesinde suçunu kabul eden S.Ü., adliyeye sevk edildi. S.Ü., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
(İHA)