BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,65
ALTIN 2.395,48
HABER /  DÜNYA

Başbakan şehitler anıtında

Başbakan Erdoğan, Cezayir’in Fransa’ya karşı verdiği bağımsızlık mücadelesinde hayatını kaybeden 1,5 milyon Cezayirlinin anısına yapılan Şeh...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Cezayir’in Fransa’ya karşı verdiği bağımsızlık mücadelesinde hayatını kaybeden 1,5 milyon Cezayirlinin anısına yapılan Şehitler Anıtı’nı ziyaret etti.
Fas’taki temaslarının ardından Cezayir’e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, havalimanında karşılanmasının ardından Şehitler Anıtı’nı ziyaret etti. Fransa’ya karşı 132 yıl süren ve 1962 yılında sonlanan bağımsızlık mücadelesinden 20 yıl sonra yapılan Şehitler Anıtı’nı ziyaret eden Erdoğan, dua etti ve anıta çelenk bıraktı. Başbakan Erdoğan ziyaret sırasında şehitlikten bir süre başkent Cezayir manzarasını seyretti.
Erdoğan’a ziyaret sırasında Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker eşlik etti.
(İHA)