BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.466,53
HABER /  DÜNYA

’Dünya Çocukları’ BBP’yi ziyaret etti

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Türkçenin dünya dili haline gelmesinde sizin önemli katkılarınız var. Dünyanın neresine giderseniz gidin...

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Türkçenin dünya dili haline gelmesinde sizin önemli katkılarınız var. Dünyanın neresine giderseniz gidin, oralarda Türkçe konuşan insanlarla karşılaşıyorsunuz” dedi.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Türkiye’ye gelen öğrencilerle genel merkez binasında bir araya geldi. Öğrencileri makamında ağırlayan Destici, ziyarete gelen çocuklarla yakından ilgilendi, onlara teşekkür etti. Destici, “Yıllarca Türkçe Olimpiyatları adı altında yapılan etkinlik bu yıl dil ve kültür festivali adı altında yapılıyor. Daha geniş bir anlam, daha bir geniş kapsam ve daha geniş bir mesaj içeriyor” diye konuştu.
Destici konuşmasına şöyle devam etti:
“Böyle bir hizmeti gerçekleştirdiğiniz için tebrik ediyorum. Burada güzel bir hizmet veriliyor. Türkçenin dünya dili haline gelmesinde sizin önemli katkılarınız var. Bu sebeple size ve öğretmenlerinize teşekkür ediyoruz. Dünyanın neresine giderseniz gidin, oralarda Türkçe konuşan insanlarla karşılaşıyorsunuz. Başta günümüzün Ahmet Yesevisi, Fethullah Gülen Hoca Efendi olmak üzere tüm öğretmenlere, öğrencilere ve velilerine teşekkür ediyorum.”

OLİMPİYAT ÇOCUKLARINDAN MİNİ KONSER
Görüşmenin ardından Desici, öğrencilerin hazırladıkları şarkı performanslarını izledi. Olimpiyat çocukları kendi ülkelerine has hediyeleri Destici’ye takdim etti. Destici de çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Dünya çocuklarının ziyaretinde Genel Başkan Yardımcıları Ünsal Karabulut ve Metin Gündoğan’da hazır bulundular.
(İHA)