BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Dolandırıcılar KOSGEB'e dadandı

Dolandırıcılar şimdi de KOSGEB üyelerine dadandı

Abone ol

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, kentte kimliği belirsiz kişilerin, ÇTSO'ya bağlı üyeleri arayarak KOSGEB'in hibelerinden yararlanmak istemeleri durumunda gönderilecek gerekli evrak için kargo parası istediklerinin belirlendiğini bildirdi.Başaranhıncal, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde kent genelinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin, ÇTSO'ya üye olan iş adamlarını arayarak, KOSGEB'in bazı hibelerinden yararlanabileceklerini söyledikleri, bunun karşılığında gönderilecek evraklar için üyelerden 30-40 lira kargo bedeli istendiğinin tespit edildiğini kaydetti.

Kentin en büyük meslek örgütü olan ÇTSO'nun KOSGEB'in tüm kurul ve komisyonlarında temsilciler bulundurduğunu belirten Başaranhıncal, üyelere yönelik çeşitli alanlarda destekler sağlayan KOSGEB ile birçok konuda beraber hareket ettiklerini ve ortak çalışmalarda bulunduklarını belirtti.

KOSGEB'in faaliyet ve destek programlarıyla ilgili en doğru ve güncel bilgilerin, KOSGEB Çorum Hizmet Müdürlüğünden öğrenilebileceğini belirten Başaranhıncal, şunları kaydetti:

''KOSGEB faaliyetleriyle ilgili işlemlerde odamız tarafından da yardımcı olunmaktadır. İmkanlar çerçevesinde her türlü kolaylık sağlanmaktadır. Üyelerimize ve işletmelerimize yönelik verilecek destekler de, başta KOSGEB tarafından olmak üzere basın-yayın organları aracılığıyla kamuoyuna duyurulmaktadır. Bu bağlamda odamız üyesi kişi ve kuruluşların, KOSGEB genel müdürlüğü ismini vererek kendilerini arayan ve KOSGEB'in desteklerinden veya hibelerinden faydalanabilmeleri amacıyla kargo gideri adı altında ücret talep eden kişi veya kişilere itibar etmemelerini önemle rica eder, böyle bir durumda odamızdan bu tür faaliyetlerin gerçek olup olmadığı hususunda bilgi edinebileceklerini üyelerimizin bilgisine sunarız.''