BIST 9.882
DOLAR 32,46
EURO 34,84
ALTIN 2.447,50
HABER /  GÜNCEL

Dokunulmazlık anketinden HDP'yi üzecek sonuç!

Türkiye'nin tüm bölgelerindeki büyük il ve merkezlerde terör ve dokunulmazlıklarla ilgili yapılan anketten HDP'yi üzecek bir sonuç çıktı. Ankete katılanların yüzde 63'ü HDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istiyor.

Abone ol

Ankete katılanların 63’ü, teröre destek veren HDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istedi.

Doğru seçim tahminleriyle dikkat çeken Adil Gür'ün sahibi olduğu A&G araştırma şirketinin yaptığı araştırmada, 26-27 Mart arasında 39 ilde 123 mahalle-köy ve belde gezilerek, 18 yaş ve üstü 2 bin 199 kişiyle yüz yüze görüşme yapıldı. Hane hane yapılan ankette, deneklerden 1090'ı kadınlar arasından seçildi.

BÜYÜK İLLERE DOKUNULMAZLIK SORULDU

Türkiye'nin tüm bölgelerindeki büyük il ve merkezlerde terör ve dokunulmazlıklarla ilgili sorular soruldu. Ankete katılanların yüzde 63.2'si teröre destek veren HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istediğini söyledi. İşte araştırmanın sonuçları:

"TOPLUMDA KARARLILIK VAR"

A&G Araştırma Şirketi sahibi Adil Gür şöyle konuştu: "Kamuoyunda hükümetin ve devlete askerin mücadelesine destek vardı. Ankara Kızılay patlamasından sonra silahlı mücadeleye destek arttı.

HDP'LİLERİN DOKUNULMAZLIĞI KALKSIN

Adil Gür Türkiye'deki seçmenin yüzde 94.2'si milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasında bir sakınca görmüyor. Toplam katılımcıların yüzde 63'ü teröre destek veren veya tüm HDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istiyor. Terörü yenme konusunda da toplumda çok ciddi bir kararlılık var."