BIST 10.277
DOLAR 32,29
EURO 34,75
ALTIN 2.395,88
HABER /  GÜNCEL

Doktorların tam gün isyanı

Hekim Hakları Derneği, tam gün yasasıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

Abone ol İNTERNETHABER/ Hekim Hakları Derneği, 'tam gün yasası' olarak bilinen yasa tasarısının Ekim ayında mecliste görüşülmesiyle kanunlaşabileceğini, bu uygulamanın Cumhuriyet'ten beri olan bir hakkın, doktorlardan alınacağını söyledi.

Hekim Hakları Derneği Başkanı Prof. Dr. Selami Albayrak, 'sağlıkta dönüşüm projesi' ile ülkede zaten sayıca az olan doktorların özverileriyle başarıya ulaştığını belirtti. Albayrak "Getirilen yasa ise doktorların mesai saatleri dışında da sınırlayacağı nedeniyle çözüm değil yeni sorunlar getirecektir" dedi.

Prof. Dr. Albayrak şöyle konuştu:

"Ahlaki zafiyeti bulunan bazı meslektaşlarımızın muayenehanelerindeki 'bıçak parası' gibi suistimalleri sebep gösterilerek  muayenehanelerinde onurlarıyla çalışan diğer meslektaşlarımızın onurları ciddi anlamda zedelenmiştir. Devlet güçlüdür yanlış yapanı,  ‘bıçak parası’ alanı mutlaka bulup cezalandırmalı, ancak şerefiyle çalışan hekimlerimize ise onurları teslim edilmelidir.  Alınan bu karar ile, mesai bittikten sonra evlerine gitmek yerine sağlık hizmeti sunmaya çalışan tüm hekimlerimiz rencide edilmektedir. 65 yaşını dolduran meslektaşlarımızın durumu, haftada 45 saat çalışma zorunluluğu, mecburi hizmetler, yükselmek için gerekli sınavların yapılmaması, hasta başına düşen doktor sayısının azlığı gibi konular ciddi anlamda çözüm beklemektedir”

514 doktor üyesi olduğu öğrenilen Hekim Hakları Derneği ayrıca, ülkemizde her bin kişiye 1,2 doktor düştüğünü, AB üyesi ülkelerde bu rakamın 3,8 olduğunu belirtti. Dernek, Avrupa’da 3 doktorla verilen sağlık hizmetinin Türkiye’de yalnızca 1 doktorla verildiği belirtildi.