BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Fuhşa zorlamaya hapis

16 yaşında kızı fuhşa zorladılar. Sanıklardan biri hapis, diğeri para cezası aldı...

Abone ol

İzmir'de 16 yaşındaki kızı fuhşa zorladıkları öne sürülen sanıklardan birine 10 yıl hapis ve 50 bin YTL para cezası, diğer ikisine ise 7'şer yıl 6'şar ay hapis ve 25 bin YTL para cezası verildi.

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuklu yargılanan Yüksel Yıldız, Ali Acar, Gülsüm Yıldırım ile avukatlar katıldı.

Sanıklar suçlamaları reddetti. Kendisinin fuhşa zorlandığını iddia eden B.S'nin bakire olduğunu ve iddialarının gerçeği yansıtmadığını öne süren sanıklar, beraatlarını istedi.

Yargılama sonunda mahkeme sanıklardan Yüksel Yıldız'ı 8 yıl hapisle cezalandırdı. Çocuğun çaresizliğinden yararlanarak, tehdit ve hileyle fuhşa sevk ettiği kanaatine varan mahkeme bu cezayı yarı oranında artırarak, sanığı 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın geçmişteki iyi halini dikkate alan mahkeme heyeti, bu cezada da altıda bir oranında indirime giderek, sanığa 10 yıl hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme sanığa, 50 bin YTL adli para cezası da verdi.

Mahkeme, Gülsüm Yıldırım ve Ali Acar'ı önce 6'şar yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanıkların, mağdurun çaresizliğinden yararlanarak ve tehditle eylemi gerçekleştirdikleri kanaatine varan mahkeme, cezayı yarı oranında artırarak sanıklara 9'ar yıl hapis cezasına mahkum etti. Sanıkların geçmişteki iyi hallerini ve yargılama sürecindeki davranışlarını dikkate alan mahkeme verilen cezayı altıda bir oranında indirdi ve sanıkları 7'şer yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırdı. Yıldırım ve Aca,r ayrıca 25'er bin YTL para cezasına çarptırıldılar.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Baba İsmail S. Emniyet Müdürlüğüne müracaat ederek kızı B.S'nin uzun süredir kayıp olduğunu ve hayatından endişe ettiğini bildirmiş, polisin aradığı B.S, bir süre sonra evine dönmüştü. B.S. polisteki ifadesinde evden ayrıldıktan sonra bir süre arkadaşının yanında kaldığını, daha sonra cep telefonuna mesaj atan Yüksel Yıldız ile tanıştığını belirtmişti. Yıldız'ın daha sonra kendisini Ali Acar ve Gülsüm Asan ile de tanıştırdığını kaydeden B.S, kendisinin bu kişilerce fuhşa zorlandığını öne sürmüştü.