BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  EKONOMİ

Migrosa talipli çok

Migros satışa çıkarıldı. Müşterileler de bir bir ortaya çıkıyor.

Abone ol

Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Bülent Bulgurlu, Migros'un satışıyla ilgili ''Bunun neticesini, önümüzdeki yılın Mart'ına kadar alacağız'' dedi.

Bulgurlu, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Migros'un satışıyla ilgili sürecin devam ettiğini ifade eden Bulgurlu, bir çok firmanın büyük ilgi gösterdiğini, bunların hem stratejik odaklı hem de yatırımcı firmalar olduğunu söyledi.

JP Morgan'ın bu işte kendilerine yardımcı olduğunu hatırlatan Bulgurlu, hepsiyle görüşmelerin daha yeni başlayacağını, bir süre sonra sürecin ilerleyerek isimlerin daha belirgin hale geleceğini belirtti. JP Morgan'ın yapacağı bilgilendirmenin hazırlanmak üzere olduğunu kaydeden Bulgurlu, en kısa zamanda, önümüzdeki ayın ortalarına kadar firmalara bütün bilgilerin dağıtılmış olacağını aktardı. Bülent Bulgurlu, ''Bunun neticesini önümüzdeki yılın Mart'ına kadar alacağız. Daha önce belirgin bir şey söylemek istemiyorum'' diye konuştu.

''DOLAR-AVRO PARİTESİ, BEKLENTİMİZİN DIŞINDA''

Dünyadaki dalgalanmalar ve dolardaki düşüşe işaret eden bir gazetecinin, kurun ne seviyeye geleceği yönündeki sorusu üzerine Bulgurlu, ''Bunu bilen kimse olduğunu sanmıyorum. Dolar-avro paritesi beklentimizin dışında. Bundan sonra nasıl değişecek, nereye gidecek? Kestirmek zor'' görüşünü dile getirdi.

Bulgurlu, yıl sonu hedeflerini revize edip etmedikleri sorusuna ise, ''Hayır, bütün programımız avro ve YTL bazındaydı. Bu nedenle herhangi bir revizyon ihtiyacı şu an için duymuyoruz'' yanıtını verdi. Dalgalanmalara ilişkin soru üzerine de her türlü gerginliğin Türkiye ekonomisini etkileyeceğini ancak içeriyi çok sağlam tutmak ve iyi düşünerek her şeyi yapmak gerektiğini vurguladı. Bulgurlu, ''Türkiye bugün öyle bir duruma geldi ki dışarıdaki etkinin üzerine kendisi herhangi bir şey koymuyor. Bazen daha yumuşak geçirilebiliyor'' dedi.