BIST 10.237
DOLAR 32,34
EURO 34,79
ALTIN 2.389,39
HABER /  GÜNCEL

Doktordan lösemi hastasına sürpriz

Adana’da lösemiyle mücadele ederken fotoğraf sanatıyla tanışıp hayata tutunan 16 yaşındaki Haluk Oruç, kemoterapi için gittiği hastanede ken...

Abone ol

Adana’da lösemiyle mücadele ederken fotoğraf sanatıyla tanışıp hayata tutunan 16 yaşındaki Haluk Oruç, kemoterapi için gittiği hastanede kendi fotoğraf sergisiyle karşılaştı. Prof. Dr. Bülent Antmen, Oruç’un çektiği fotoğrafları hastanede sergileyerek hastasına sürpriz yaptı.
Çocuk yaşta lösemiyle tanışan Haluk Oruç, 3,5 yıldır tedavi görüyor. Pes etmeden sürdürdüğü mücadelesiyle bir süre hastalığı aştı ancak 4 ay önce tekrar nüksetti. Acıbadem Adana Hastanesi’nde kemoterapi tedavisi gören Oruç’un bu süreçte en yakın arkadaşlarından biri, Çocuk Sağlığı ve Pediatrik Hematoloji Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Antmen oldu. Bir gün, kucağında bilgisayarla canı sıkkın bir şekilde otururken, doktorunun merakı yetenekli fotoğrafçıyı ortaya çıkardı.
6 ay önce fotoğraf sanatıyla tanışan Haluk Oruç, bu süreçte gezdiği yerlerde, zaman zaman gözardı edilmiş birçok güzelliği ve detayı fotoğrafladı. Kucağındaki bilgisayarda çektiği fotoğraflarına bakarken, doktorunun sorusu üzerine onunla da paylaştı ve fotoğraflara hayran kalan Prof. Dr. Bülent Antmen, hemen girişimlere başladı. Fotoğrafları Oruç’tan isteyen Antmen, bir süre sonra çeşitli derneklerin de desteğiyle genç fotoğrafçıya ansızın bir sürpriz hazırladı.
Genç fotoğraf sanatçısı, kemoterapi için tekrar hastaneye geldiğinde kendi sergisiyle karşılaştı ve o anki şaşkınlığını şöyle dile getirdi:
“Önce benim sergim değil diye düşündüm. Birkaç fotoğraf benimdi ama başkalarının da fotoğrafları vardır diye düşünüyordum. Benimkileri görünce de baya bir şaşırdım, sevindim.” Oruç’un yeteneğinin kaşifi Prof. Dr. Bülent Antmen ise sergi alanındaki stanta Haluk’u tanımayan birçok kişinin not bırakıp “Nasıl tanışabiliriz diye sordu. O da apayrı bir mutluluk kaynağı oluyor” dedi.
Ağabeyinden alınacak kemik iliğiyle lösemiyle mücadelesini tamamlayacak olan Haluk Oruç’un, doktoru Bülent Antmen ile birlikte en büyük hayali, yeni fotoğraflarla yeni sergiler açmak.
Genç sanatçının birbirinden renkli ve özgün 20 fotoğrafı, 1 hafta boyunca Acıbadem Adana Hastanesi’nde sergilenecek.
(İHA)