BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Doğum hastanesinde tüpler patladı

İzmir'deki bir kadın doğum hastanesinde meydana gelen patlama korku yarattı.

Abone ol

İzmir Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde tıbbi malzemelerin bulunduğu odada çıkan yangında oksijen tüpleri patladı.

İtfaiye ekiplerinin çalışmaları ile kısa sürede söndürülen yangın paniğe neden oldu, bazı hastalar tahliye edildi.

Olay, saat 18.30 sıralarında Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin 3'üncü katındaki tıbbi malzeme odasında meydana geldi. Odada çıkan yangın sırasında oksijen tüplerinin de patlamasıyla alevler yükselmeye başladı. İtfaiye ekiplerinden yardım isteyen hastane çalışanları, daha sonra 3'üncü kattaki çocuk hastaları, tahliye etti.
Ekiplerin, müdahalesiyle, alevler diğer katlara ve birimlere sıçramadan söndürüldü. Yangın, hastanede tedavi gören çocukların ve hamile bayanların panik yaşamasına neden oldu. Korktuklarını belirten hasta ve yakınları, "Yangın alarmını duyduktan sonra çocuklarımızı da alarak dışarıya çıktık. Önce çok korktuk." diye konuştu.

Yangın sırasında çocuklarını panikle bahçeye çıkartan vatandaşlar, alevlerin kontrol altına alınmasının ardından tekrar hastaneye döndü. Soğutma çalışmalarının ardından itfaiye ekiplerinin ilk incelemesinde, tıbbi odada kapağı açık unutulan şişedeki alkolün buharlaşmasının ardından küçük bir kıvılcımla alev almasıyla yangının çıktığı belirlendi. Can kaybı ve yaralanmanın olmadığı yangında, tıbbi malzemelerin bulunduğu odada maddi hasar meydana geldi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.