BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Doğuda hayat durdu!

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Sivas`ı, Erzincan ve Malatya`ya bağlayan karayolları trafiğe kapandı.

Abone ol

Doğu Anadolu`da etkisini sürdüren yoğun kar yağışı hayatı felç etti. BAzı şehir merkezlerinde kar kalınlığı 1 metreyi buldu. Bütün köy yolları kapandı. Bingöl`de iki ahşap ev 1.5 metreye ulaşan kar kalınlığı nedeniyle çöktü. Evlerde yaşayan 7 kişi zarar görmeden kurtuldu.

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Sivas`ı, Erzincan ve Malatya`ya bağlayan karayolları trafiğe kapandı.

Sivas`ı Erzincan`a bağlayan Kızıldağ ve Malatya`ya bağlayan Sivas-Kangal karayolunun Yağdonduran bölümü ile Kangal-Gürün karayolu çift taraflı olarak ulaşıma kapatıldı.

Görüş mesafesinin tamamen yok olduğu bu bölgelerde mahsur kalan araçları kurtarma çalışmalarının sürdüğü, geçişine izin verilmeyen araçların ise Kangal, Ulaş ve Gürün ilçelerinde tutulduğu bildirildi.

Sivas-Tokat karayolunun Çamlıbel bölümünde de tipi ve buzlanma nedeniyle zorluklar yaşandığını kaydeden yetkililer, bu bölgede ulaşımın tek taraflı ve kontrollü olarak sağlandığını kaydettiler.

Bu arada, Erzincan yolu üzerindeki Kızıldağ mevkiinde yola çığ düştüğünü daha sonra yolun temizlendiğini belirten yetkililer, bu yolun tipi nedeniyle kapalı olduğunu vurguladılar.

ARTVİN

Artvin`de, 200 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Artvin Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü`nden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı sebebiyle, Artvin`e bağlı yaklaşık
200 köy yoluyla ulaşım sağlanamadığı belirtildi.

Öte yandan, Şavşat-Ardahan, Artvin-Oltu-Erzurum devlet karayolu, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı. Hopa Cankurtaran`da ise zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor.

ELAZIĞ

Elazığ-Baskil, Arıcak ve Alacakaya yolları ile, Elazığ-Pertek, Karakoçan-Çan, Palu-Beyhan, Gözeli-Sivrice yolları da ulaşıma kapalı. Elazığ
genelinde 480 köy yolunun da ulaşıma kapalı olduğu kaydedildi.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş`ta fırtınanın elektrik nakil hatlarına verdiği zarar nedeniyle çok sayıda yerleşim merkezine elektrik verilemiyor.

Gün boyu etkili olan fırtınanın elektrik tellerini koparması nedeniyle merkez ilçedeki 17 mahalle geceyi karanlıkta geçiriyor. Ayrıca, Ekinözü ilçesi ile bu ilçeye bağlı 13 belde ve 121 köye de
elektrik verilemiyor.

Yetkililer, elektrik arızalarını gidermek için çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdiler.