BIST 10.083
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.440,70
HABER /  DÜNYA

Doğan Koloğlu’na Arena’da tören

Gazeteci-yazar ve Galatasaray Kulübü’nün önemli isimlerinden Doğan Koloğlu için Türk Telekom Arena Stadyumu’nda bir tören düzenlendi. <br/>8...

Abone ol

Gazeteci-yazar ve Galatasaray Kulübü’nün önemli isimlerinden Doğan Koloğlu için Türk Telekom Arena Stadyumu’nda bir tören düzenlendi.
87 yaşında hayatını kaybeden Türk spor basınının deneyimli gazetecilerinden ve aynı zamanda Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) kurucularından olan Doğan Koloğlu için, Türk Telekom Arena Stadı’nda bu sabah bir anma töreni yapıldı. Anma töreninde; Doğan Koloğlu’nun yakınları, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve yöneticiler, futbolculardan Sabri Sarıoğlu ve Engin Baytar, arkadaşları ve çok sayıda seveni katıldı.
Koloğlu’nu anma töreninde, sevenlerinin yaptığı konuşmaların ardından, helallik istendi ve daha sonra Doğan Koloğlu’nun cenazesi Zincirlikuyu Camii’ne götürüldü.
Gazeteci-yazar Doğan Koloğlu’nun cenazesi, Zincirlikuyu mezarlığındaki aile kabristanında toprağa verilecek.

DOĞAN KOLOĞLU KİMDİR?
Gazeteci-yazar Doğan Koloğlu, Galatasaray Divan Kurulu’nda 2. başkanlık yaptı ve yöneticilik alanlarında hizmet verdi. 1963 yılında Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) ilk üyelerinden. Koloğlu, 1981-1984 yıllarında TSYD’nin genel başkanlık görevini de üstlendi. Akşam, Hürriyet ve Milliyet gazetelerinin spor bölümlerinde yönetmen, yazı işleri müdürü ve spor yazarı olarak hizmet veren Doğan Koloğlu, basın kuruluşlarının yönetim kurullarında da görevler aldı.
Usta gazeteci Doğan Koloğlu, 86 yaşında hayata veda etti. Trabzon Sürmene’de 1927 yılında dünyaya gelen Doğan Koloğlu, spora Galatasaray Lisesi’nde başladı. Galatasaray Futbol Takımı’nda hem oyuncu, hem teknik direktör olarak görev yapan Koloğlu, milli takımda da görev aldı.
(İHA)