BIST 10.252
DOLAR 32,22
EURO 35,14
ALTIN 2.474,53
HABER /  GÜNCEL

Doğan hangi siteye savaş açtı?

Doğan Grubu’nun patronu Aydın Doğan'ın internet medyasını çok yakından takip ettiğini zaman zaman açtığı davalardan biliyoruz. Doğan yine bir siteye dava açtı?

Abone ol

Aydın Doğan, yaptıkları yayınlarda kişilik haklarına hakaret edildiği gerekçesiyle “ www.topalosman.com ” sitesi hakkında ihtiyati tedbir kararı alınmasını talep etti ve 10 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.

Aydın Doğan'ın vekillerince Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunda, sitede “tamamen kasıtlı olarak gerçek dışı yayınlar yapıldığı ve kişilik haklarının ihlal edildiği” belirtildi. Suç duyurusu dilekçesinde, sitenin daha önce “Kuvayi Medya” dergisiyle paralel çizgide yayın yaptığı vurgulanarak, açılan davayla derginin tazminat ödemeye mahkum edildiği hatırlatıldı.

Sitede yapılan yayınların bir kısmının da daha önce www.kuvayimedya.net sitesinde yapılan yayınlarla aynı doğrultuda olduğu vurgulanarak, bu siteye de Şişli 2'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açıldığı kaydedildi.

“www.topalosman.com” sitesi hakkında verilen “ihtiyati tedbir kararının devamını” talep eden Aydın Doğan'ın vekilleri, 10 bin YTL manevi tazminat talebinde de bulundu.

Dilekçede ayrıca sitenin bıyıklı Aydın Doğan resmi yayınladığı belirtilerek, “Bazı kurumlarca hazırlanan raporlar bilinçli bir şekilde çarpıtılarak müvekkilimizi karalayıcı biçimde kamuoyuna yansıtılmış, müvekkilimizin bıyık çizilerek tahrif edilmiş fotoğrafı yayınlanarak kendisiyle alay edilmiştir” denildi.