BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,12
ALTIN 2.472,29
HABER /  GÜNCEL

Bu araba adrenali yükseltiyor

Mitsubishi'nin en heyecan verici otomobili olma özelliğine sahip Lancer Evolution serisine bir yenisi daha ekleniyor. Lancer Evolution IX, Türkiye'de satışta.

Abone ol

Türkiye'de Temsa güvencesiyle satışa sunulan Lancer Evolution IX, geliştirilen teknolojisiyle sürüş keyfini yükseltiyor.

Lancer Evolution IX'da kullanılan 2.0 litrelik, 4 silindirli, çift turbo şarjlı MIVEC motorun maksimum gücü 265 PS'ten 280 PS'e çıkarılmış. 6 ileri şanzıman ise çeşitli sürüş koşullarında daha yüksek bir performans ve daha seri bir hızlanma sağlıyor. Bu sayede Lancer Evolution IX'un maksimum hızı 250 km/s'e ulaşırken, 0-100 km/s hızlanma ise sadece 5.7 saniyede gerçekleşiyor.

Yoğun araştırma ve geliştirme çalışmaları, daha önceki Lancer Evolution'larla kıyaslandığında, toplam ağırlıkta önemli oranda bir azaltma yapılmasını mümkün hale getirmiş. Tümüyle alüminyum olan tavan ve alüminyum yan darbe önleyici çubuklar, ağırlık merkezini alçaltarak yol tutuşunu iyileştiriyor.

Yüksek performanslı Bilstein amortisörler yol tutuş performansını, viraj hakimiyetini ve güç transferini artırıyor ve fren sarsıntılarını azaltıyor. BREMBO fren sistemi güvenliği arttırırken, 17 inçlik BBS alüminyum jantlar ise Lancer Evo IX'un dinamik yapısına katkıda bulunuyor.

Lancer Evolution IX'da sunulan Alcantara döşemeli RECARO yarış tipi koltuklar performans ve konfor hissini birarada sunuyor. Aracın içindeki diğer yenilikler arasında ise, MOMO deri kaplı direksiyon ve alüminyum pedallar bulunurken, otomatik kontrollü standart klima, Radyo-CD çalar ve 6 hoparlör ise keyifli bir sürüş ortamı sağlıyor.

Mitsubishi Lancer Evolution IX'un tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı 56.500 euro olarak ilan edildi.

Kaynak: www.mynet.com