BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Doğan buna nasıl müsade etti?

Aydın Doğan'ın ortağı İsrailli Axel firması.. Peki, İsrail bayrağını kana bulayan bir sahneye Star'da nasıl müsade edildi?

Abone ol

İNTERNETHABER / TV

Kanal 7 ana haberin 'Arka Plan' bölümünün konuğu Fehmi Koru'ydu. Erhan Çelik, Koru'ya Türkiye-İsrail arasındaki gerilimi sordu.

Fehmi Koru, İsrail'in 'alçak koltuk' küstahlığının planlanmış ve o gün uygulamaya konulmuş bir davranış olduğunu belirtti.

Erhan Çelik daha sonra Kurtlar Vadisi'ndeki 'kıyamet koparan' sahneye döndü ve belki de kimsenin aklına getirmediği bir soruyu Fehmi Koru'ya yöneltti.

Bilindiği gibi Aydın Doğan'ın İsrailli ortağı Axel, kurumsal değrelerinin 1 numarasında 'İsrail çıkarlarını korumak' olduğunu açıkça beyan etmişti. Peki, Kurtlar Vadisi dizisinde İsrail'in bayrağını kana bulayan bir sahneye Star'da yayınlanmasına nasıl müsaade edildi? Bu görüntü bozulan bir ilişkiye mi işaretti?

Fehmi Koru bu soruyu şöyle yanıtladı;

O GÖRÜNTÜ RAHATSIZ ETMİŞTİR

"O görüntü, Almanlara yani o grubu para yatıranlara biraz ters gelmiştir. Axel Spinger grubu 2. Dünya Savaşı sonrası yeni kurulan dünya düzeninde Almanya'da yayın yapmasına ilk izin verilen gruptur. Ve o grup o izni 2. Dünya Savaşı sonrasında altı milyondan fazla Yahudi'nin öldürüldüğü bir ülkede verildiği için, kendi ilkeleri arasına kurulacak olan İsrail devletini de dahil olmak üzere hiç bir şekilde Yahudiler'in aleyhine tavır alınmasına müsade etmeyeceğini genel ilkeleri arasına yazdı. Dolayısıyla da bugün o ilkeler içerisinde devam eden bir yayın grubu olarak parasını yatırdığı bir grubun televizyonunda herhalde böyle birşeyin yapılmasını arzu etmezdi. Muhtemelen de rahatsızlardır"

ALMANLAR DA İSPAT ETMİŞ OLUR

"Ama bu rahatsızlık nereye varır, çünkü Star televizyonu olduğu için, satış noktasına doğru hızla giden bir görüntü veriyor. Eğer böyle bir satış olursa belki Almanlar da İsrail'e karşı verdikleri bu sözü, artık o televizyon bizim değil diyerek kendi ortaklarına bir şekilde ispat etmiş olurlar"