BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Levent Ersözü kim öldürecekti?

Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'den ilginç bir iddia geldi! Son operasyon meğer Levent Ersöz'ü korumak içinmiş...

Abone ol

Jandarma Genel Komutanlığı’nın örtülü ödeneğiye ilgili soruşturma kapsamında hastanedeki odası aranan Levent Ersöz’ün avukatı Ali Rıza Dizdar, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’ün, “Ersöz’ü öldüreceklerdi. Son operasyonu onu korumak için yaptık” dediğini ileri sürdü. Bunun bahane olduğunu söyleyen Dizdar, “Ergenekon soruşturmasına belge ve delil topluyorlar” dedi.

Örtülü ödenek kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı’na aktarılan bütçenin “Ergenekon Terör Örgütü”nün darbeye zemin hazırlama çalışmaları kapsamında kullanıldığı iddiası Ergenekon savcılarını harekete geçirdi.

Bu kapsamda ayrı bir soruşturma numarası üzerinden delilleri inceleyen ve soruşturma yapan savcılar, Jandarma tarafından yapılan harcamalarla ilgili belgelerin imha tutanağına ulaştı. Tutanağın altında dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur, Korgeneral Hakkı Kılınç, İstihbarat Daire Başkanı Tuğgeneral Levent Ersöz, Albay Atilla Uğur ve Jandarma personeli Recep Cömert ve Adnan Sezer’in imzaları vardı.

ERUYGUR'UN HESAPLARI İNCELENDİ

2002-2004 dönemi Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur’un bir kamu bankasının Ankara Bakanlıklar Şubesi’nde açılmış 39 hesabı bulunduğu belirlendi. Aynı şubede açılmış Jandarma Genel Komutanlığı’nın hesaplarında bulunması gereken örtülü ödenekten, Eruygur’un şahsi hesaplarına 13 milyon lira aktarıldığı tespit edildi. Bunun 7.5 milyon liralık kısmının ise “5 kişinin” hesabına aktarıldığı ve bu kişilerin parayı nakit olarak çektikleri saptandı.

Ersöz’ün ifadesinde geçen Rem Mühendislik ve Dış Ticaret A. Ş., Cambridge Lake LTD. adli şirketlerin yetkililerinin de soruşturma kapsamında ifadelerinin alındığı öğrenildi.

ERSÖZ'DEN ÜRKÜYORLAR

Soruşturma kapsamında Levent Ersöz’ün tedavi gördüğü İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde sorgulanmasına avukatı Ali Rıza Dizdar sert tepki gösterdi. Ersöz’ün 11 ayrı hastalığı olduğuna işaret eden Dizdar, “Yürümekten aciz, yere düşebilecek adamı ayağa kaldırdılar, aramaya kalktılar. Her yeri aradılar. Bir tek tekerlekli sandalyesini aramadılar. Paşanın hayati tehlikesi olsa da bu cuma günü tekerlekli sandalyeyle ya da nasıl olursa olsun mahkemeye gelmek istediğimizi söyleyeceğim ve müvekkilimi mahkemeye çıkaracağım. Müvekkilimin savunmasından sanırım birileri hukuksal olarak ürküyor” dedi. 

AMAÇ ONU KORUMAK 

Ersöz’ün, başına bir şey gelmesi durumunda bunun sorumlusunun savcı Zekeriya Öz olduğunu söyleyen Dizdar, “Hastaneye sorguya gitmek müvekkilimin hayatını tehlikeye sokmak demektir. Eğer müvekkilime bir şey olursa sorumlusu savcı Zekeriya Öz’dür. Bunu kendisine de söyledim ’müvekkilime bir şey olursa sorumlusu sizsiniz’ diye” dedi. Öz’ün kendisine “Oraya gitmemizdeki gerekçe, aramamızdaki gerekçe onu korumak... Etraftan kendisine karşı suikast olabilirliği de var” dediğini aktaran Dizdar, bütün bunların bahane olduğunu Ergenekon’a delil toplandığını savundu.

ARAMAYI YATAĞINDA İZLEDİ

Avukatı Dizdar polislerin sağlık koşullarını hiçe sayarak Levent Ersöz’ün odasında yaptığı aramayı cep telefonuyla kaydedip gazetecilere dağıttı. 4 saatlik arama sırasında Ersöz’ün yatağında oturarak olanları izlediği görülüyor. Ersöz ve yakınlarına ait 19 adreste yapılan aramalarda 2 ruhsatsız silah, 1 susturucu ve digital veriler ele geçirildi.