BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

DNA testi isteyince...

Eşinden DNA testi isteyince olan oldu. İşin içine aileler de girdi.

Abone ol Adana’daki beş yıldızlı Seyhan Oteli’nin sahibi Ataman Fedai’nin çiftliğinde çiftçibaşılık yapan 58 yaşındaki İsmet Gür’ün aynı çiftlikte kahya olan eniştesi 60 yaşındaki Tamer Ünlü’yü 15 bin YTL’ye 27 yaşındaki Ali Okay’a öldürttüğü ortaya çıktı. Hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Gür, “Dövmesini söyledim. Öldür demedim” diyerek kendini savundu.

Merkez Yüreğir İlçesi’ne bağlı Doğankent Beldesi’nde hayvanat bahçesi de bulunan çiftlikte 10 yıldır kahya olarak çalışan Tamer Ünlü, 2 Temmuz’da çiftliğe dönerken bıçaklanarak öldürüldü. Katil zanlısı olarak yakalanan Ünlü’nün kayınbiraderi çiftçibaşı 58 yaşındaki İsmet Gür ile 27 yaşındaki Ali Okay tutuklandı. Kahya cinayeti ile ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Gür ile Okay hakkında Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı.

Cumhuriyet Savcısı iddianamesinde, Gür’ün, daha önce kendisini çiftlikten çıkarttıran ve çocuklarının 2’sinin kendisinden olmadığını iddia edip DNA testi yaptıracağını söyleyen eniştesi kahya Ünlü’yü 15 bin YTL’ye tuttuğu kiralık katil Ali Okay’a öldürttüğü belirtildi.

‘DÖV DEDİM’

Önümüzdeki ay yargılanacak olan Gür, tutuklandığı nöbetçi mahkemede eniştesi Ünlü’yü öldürtmeye azmettirmediğini iddia ederek, “Kız kardeşim Tamer ile evliydi. Aralarında sorun vardı. Çocuklarından 2 tanesinin kendisinden olmadığını, test yaptıracağını söylüyordu. Ailevi huzurumuz kalmadı. Bir ara ben işten ayrıldım. Tekrar girdim. Devamlı tartışmamız nedeniyle Ali’ye korkutması için Tamer’i dövmesini söyledim.

Tamer’i takip etmeye başlamış. Dikkat çekmemek için yanında bir bayan ile birlikte yolda giderken yol vermeme nedeniyle aralarında tartışma çıkmış. Ali, Tamer’e gücü yetmeyince bıçaklamış. Ali’den Tamer’i dövmesini istemiştim, öldürmesi konusunda talimat vermedim. Ali bu işi herhangi bir ücret karşılığı yapmadı. ‘’Öldür’ demedim” dedi.

‘KORKUTMAK İSTEDİM’

Kiralık katil Okay ise, kahyayı nasıl öldürdüğünü şöyle anlattı:

“İsmet ağabeyin çok iyiliğini gördüm. Aile düzenini bozması nedeniyle Tamer’i korkutmak için dövmemi istedi. Yanımda bir bayan olduğu halde çiftlik yolunda giderken arkamdan çiftliğe ait aracın geldiğini görünce yol verip durdum. Tamer’in kullandığı araç beni geçince durup yanımıza geldi. ‘Burada ne yapıyorsunuz?’ dedi.

Arabanın arıza yaptığını söyleyince tekerlere ayağı ile vurup ‘Bu araba arıza yapmamış’ diyerek üzerime yürüdü. Tartışırken ‘Yanındaki o.....ile bana hava mı atıyorsun?’ diyerek bana iki tokat vurdu. Kendisine engel olmaya çalıştım. Yine vurdu. Kendisinden kurtulamayacağımı anlayınca korkutmak için bıçağımla yan tarafına vurdum. Beni bırakmayınca, bıçakla vurmaya devam ettim. Daha sonra beni bırakıp aracına doğru gidince olay yerinden kaçtık.”