BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Dizideki sahnenin kurbanı oldu!

Kurtlar Vadisi Pusu adlı dizide gördüğü pompalı tüfeğin bir benzeriyle evde hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen M.K. arkadaşının katili oldu.

Abone ol

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde, "Kurtlar Vadisi Pusu" adlı dizide gördüğü pompalı tüfeğin bir benzeriyle evde hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen M.K. yanlışlıkla tetiğe dokunca yan koltukta oturan arkadaşlarından E.D.'yi başından vurdu. Kanlar içinde kalan lise öğrencisi genç kız yaşamını yitirdi. Polis, M.K. ve olay anında yanında olan diğer üç arkadaşını gözaltına aldı.

Ailesinin gezmeye gitmesini fırsat bilen O.D. (20), dün akşam arkadaşları Gelibolu Triatlon Takımı koşucusu S.B. (18), lise öğrencisi D.T. (18), berber kalfası M.K. (18) ve lise öğrenci E.D'yi (17) evlerine davet etti. Beş arkadaş, birlikte bir televizyon kanalındaki "Kurtlar Vadisi Pusu" adlı diziyi izlemeye başladı. O.D., dizinin bir sahnesinde gördüğü pompalı tüfeğin benzerinin kendilerinde de olduğunu söyledi. O.D., daha sonra yan odaya geçip, babasına ait ruhsatlı tüfeği getirip, arkadaşlarına gösterdi. Gençlerden M.K., bir ara tüfeği eline alıp, fotoğraf çektirmek için O.D.'ye poz verdi. Bu sırada eli yanlışlıkla tetiğe dokunan M.K., yan koltukta oturan Gelibolu Lisesi 11-B sınıfı öğrencisi olan arkadaşı E.D'yi başından vurdu. Genç kız kanlar içinde kaldı. Soğukkanlılığını koruyan O.D., arkadaşlarının bağrışmaları arasında kucağına alarak yola indirdiği E. D.'yi yoldan geçen bir otomobile bindirerek, Gelibolu Devlet Hastanesi'ne götürdü. Ancak, burada doktorların yaptığı kontrolde genç kızın öldüğü belirlendi. Genç kızın cesedi, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, kapı kilitli olduğu için eve giremeyince itfaiyeden yardım istendi. İtfaiye merdiveniyle balkon kapısından içeri giren ekipler, delilleri topladı. Polis, olayla ilgili olarak dört genci gözaltına aldı, soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

"SAVCIDAN TECAVÜZ GİRİŞİMİ"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]


Büyükçekmece Adliyesi'nde görevli savcı D.O.'nun, kendisiyle birlikte olmak istemeyen bir kadına tecavüz girişiminde bulunduğu iddia edildi.

Büyükçekmece, geçen hafta bir savcının 'tecavüz girişimi' iddiasıyla sarsıldı. Beylikdüzü, Bizimkent Sitesi'nde yaşanan olay, iddialara göre şöyle gelişti:

Site sakinleri gece geç saatte apartmanda kavga edildiği gerekçesiyle İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne şikayette bulundu. Olay yerine gelen polis, dairenin kapısını açan 28 yaşındaki L.A. isimli kadının darp edildiğini gördü.

"BEN SAVCIYIM ÇIKIN BURADAN"

Saldırgan olduğu belirtilen kişi ise 'Ben Büyükçekmece savcısı D.O'yum. Çıkın buradan' dedi. Kimlik kontrolü yapan polis, Büyükçekmece Adliyesi'ni arayarak durumu nöbetçi cumhuriyet savcısına bildirdi.

Nöbetçi savcı 'Tutanak tutun' talimatı verince savcı D.O., karakola götürülerek işlem yapıldı. Savcı, iki günlük iznin ardından görevinin başına döndü. L.A., polis ifadesinde D.O. ile arkadaş ortamında tanıştığını belirterek şunları söyledi:

KAFAMDA LAPTOP KIRDI

Bir, iki kez yemek yedik. Olay gecesi D.O. çok sarhoştu. Bizimkent'teki daireye gittik. Sonra, benimle birlikte olmak istedi. Karşı çıkınca sinirlendi, tecavüz etmek istedi. Direnince de evdeki laptopu kafamda kırdı. Polis gelmeseydi daha da kötü şeyler olabilirdi.'

DOSYASI BAKANLIĞA GİTTİ

Hakkında daha önce 20'nin üstünde şikayet dilekçesi verilen savcı D.O.'nun son vukuatına Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Dikmen el koydu.

L.A.'nın ifadesini bizzat alan Dikmen, D.O.'nun da bilgisine başvurdu. İncelemelerin ardından hazırlanan dosya, Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

Büyükçekmece Adliyesi'nde geçtiğimiz günlerde de 2'nci Asliye Hakimi İ.K. hakkında da sahte silah ruhsatı şebekesiyle işbirliği yaptığı gerekçesiyle hakkında inceleme başlatılmıştı.

Müfettişler tarafından ifadesi alınan hakim İ.K., emekliye ayrılmıştı. Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı D.O. da yakın çevresine emekliye ayrılacağını söylediği öğrenildi.

"KONSOMATRİS KIZLARIN VERDİKLERİ İFADE ŞOKE ETTİ!"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]


İstanbul'da 15, 16 ve 17 yaşlarındaki 3 kız arkadaş, koruma altında tutuldukları yurttan bir gece yarısı sessizce kaçtı. Kızların bulunduklarında verdikleri ifadeler ise 'şok' etkisi yarattı.

Ö.Ç., D.A. ve F.T. ifadelerinde, 'kaçak' oldukları dönemlerde başlarına gelenleri tek tek anlattı. İşte, tam 9 saat süren ifade verme işleminde kızların anlattığı korkunç gerçekler...

"GECEDE 300-400 TL KAZANAN VAR"

Kızlardan 17 yaşındaki F.T. sonradan tanıştığı kişiler tarafından konsomatris olarak çalıştırıldığını anlatarak, "Birçok kişi konsomatris olarak çalıştırılıyor.

Bazı geceler, 300-400 TL para kazananlar var. Dışarda tanıştığımız birkaç kişiyle birlikte farklı ortamlara giriyorduk. Daha sonra para kazanmak için gidip barda çalışıyorduk.

"HAP KULLANANLAR DA VARDIR"

Barda çalışmak için hap kullananlar da var. 3-4 ay çalıştıktan sonra kaçtığı yurda dönenler de oluyor. Biz de daha önce defalarca kaçıp geri döndük."

"BEBEKLER EVLATLIK VERİLİYOR"

Kızlardan Ö.Ç., arkadaşlarından bazılarının çocuk düşürdüğünü, bazılarının ise doğurduğu bebeklerin ellerinden alınarak başkalarına evlatlık verildiğini iddia etti.

JANDARMA İSİMLERİN PEŞİNDE

İfade işlemi sırasında, 3 kızın iddialarında adı geçen kişi ve mekânların adları jandarma yetkilileri tarafından tek tek not alındı.

Jandarma geniş çaplı araştırma başlatırken, bir yetkili kızların anlattıklarının buzdağının sadece görünen yüzü olduğunu belirterek, "Bu kızlar yurtlardan kaçtıktan sonra dışarıda tanıştıkları çete üyeleri tarafından kandırılarak, pavyon ve barlara konsomatris olarak pazarlanıyorlar.

Yetiştirme yurtlarında yaklaşık 50-60 civarında çocuk kayıp. Aralarında intihar edenler var" dedi.

"ÖZÜRLÜ YAŞLI KADIN, DONARAK ÖLDÜ"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

Fatih'te, kendisi gibi özürlü kızıyla yaşayan 65 yaşındaki Özden Şahin ölü bulundu. Eski damadı, kadının soğuktan donarak öldüğünü iddia etti.

Kumkapı Nişanca Mahallesi İsmail Sefa Sokak 31 numaralı apartmanın giriş katında camları bulunmayan ve çöp eve dönüşmüş dairede, kızı 46 yaşındaki Melek Şahin ile yaşayan Özden Şahin, dün akşam saatlerinde komşuları tarafından ölü bulundu.

Komşuları 21 yıldır aynı yerde yaşayan anne-kıza kendilerinin yardım ettiğini ancak resmi hiçbir kurumdan yardım eli uzatılmadığını söyledi.

Ölüm haberini alarak olay yerine gelen Melek Şahin'in eski eşi Medet Yaman, yaşlı kadının soğuktan donarak öldüğünü söyleyerek, "Melek Şahin'den uzun yıllar önce boşandım.

Ama anne ve kızına elimden geldiğince yardım ettim. Bu evi de daha önce temizletip yaşanır hale getirdim. Ama ikisi de özürlü olduğu için ev bir yılda çöp eve dönüşmüş.

Camları kırılmış. Ben ve komşuları yardım bulmak için Fatih Belediyesi dahil çeşitli yerlere başvurduk. Ama yanıt alamadık. Şimdi eski karım bu evde tek başına yaşayacak. O da annesi gibi soğuktan donarak ölür. Bu evde değil insan hayvan bile yaşamaz" dedi.

Özden Şahin'in cesedi incelemelerin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

"ÜNİVERSİTELİ KIZ SOKAK ORTASINDA ÖLDÜRÜLDÜ"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Beden Eğitimi bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Pınar Türkmen, sokakta yürürken kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından başına 3 el ateş edilerek öldürüldü.

Çevre sakinleri silah sesleri ile sokağa koştu. Genç bir kızın yolda kanlar içerisinde yattığını gören mahalleli, durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bölgede çalışma yaptı. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Türkmen'in vurulduktan yaklaşık 10 dakika sonra yaşamını yitirdiği belirlendi.

Polis, cinayeti işleyen kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.