BIST 10.192
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.406,41
HABER /  GÜNCEL

Dizi müzikleri diziyi izletiyor

Yapılan bir araştırmada ortaya çıktı. Dizi müzikleri ilgi çekiyor...

Abone ol

Fırat Üniversitesi'nde (FÜ) yapılan bir araştırmada, dizilerin izlenme oranında, dizi müziklerinin etkili olduğunu ortaya koydu.

FÜ'de 962 dördüncü sınıf öğrencisi arasında yapılan araştırmada, erkeklerin yüzde 87'sinin, kızların da 96'sının Türk dizilerini izledikleri sonucu çıktı.

FÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Mustafa Yağbasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, televizyon dizilerinde kullanılan müziğin gençlerin izleme oranlarına etkilerini ölçmek amacıyla araştırma yaptıklarını belirtti.

Müziğin diziyi izlemek için tercih edilen kriterler arasında senaryo ve oyuncuların ardından 3. sırada olduğunu vurgulayan Yağbasan, şöyle dedi:

MÜZİĞİ AKLINIZDA KALAN DİZİ FİLM
Araştırma kapsamında, gençlerin en çok hangi Türk dizisinin müziğini beğendiği tespit edilmek amacıyla ''Müziği aklınızda kalan dizi filmin adını yazar mısınız ?'' sorusunu yönelttiklerini belirten Yağbasan, şunları kaydetti:

''Bu soruya katılımcılar en fazla Kurtlar Vadisi dizi müziği cevabını verdiler. Bunu 9.8 ile Aliye, 8.3 ile Bir İstanbul Masalı, 7.7 Zerda, 4.2 Deli Yürek dizisinin müzikleri takip ediyor. Buna göre dizinin izleme oranı ile müziklerinin akılda kalması arasında bir ilişki bulunmaktadır.''