BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.410,20
HABER /  DÜNYA

Diyelim ki Obama müslüman

Obama müslüman mı değil mi? McCain'in seçim kampanyasında işlediği bu konu Colin Powell'ın da gündeminde..

Abone ol

ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Colin Powell'ın, Cumhuriyetçi Partili olmasına rağmen rakip Demokrat Parti'nin başkan adayı Barack Obama'yı desteklediğini açıklaması, Cumhuriyetçi Parti'ye büyük bir darbe olarak değerlendiriliyor.

''BU ÜLKEDE MÜSLÜMAN OLMAK YANLIŞ BİR ŞEY Mİ?''

McCain kampanyasının Obama'yı Müslüman gibi göstermeye çalıştığına da işaret eden Powell, ''Obama Müslüman değil, bir Hristiyan. Daima da Hristiyan oldu. Ama diyelim ki Müslüman. Bu ülkede Müslüman olmak yanlış bir şey mi? Cevap hayır. Amerika öyle bir yer olamaz. Yedi yaşında Müslüman bir Amerikalı çocuğun bir gün ABD başkanı olabileceğine inanmasında yanlış bir şey var mı? Kaldı ki, kendi partimin üst düzey üyelerinin Obama için (O bir müslüman ve teröristlerle bağlantılandırılmalı) dediğini duydum. Bu, Amerika olamaz'' dedi.

Obama'nın seçim kampanyasına aktif olarak katılmayı düşünmediğini söyleyen Powell, NBC televizyonunda katıldığı programın ardından, bahçede gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

McCain'in Cumhuriyetçi Parti'nin gündemini izleyeceğini, ancak ABD'nin bundan daha iyisine ihtiyacı olduğunu belirten Powell, ''ben kuşak değişimine ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Senatör Obama bence ABD'nin gençlerinin duygularına hitap ediyor ve toplumumuzun bir çok kesimine ulaşan bir çeşitlilik sunuyor'' dedi.

McCain'in Obama'yı ''sosyalist'' olarak nitelemesini de eleştiren Powell, ''neden Obama'ya bu yakıştırma yapılıyor? Çünkü ülkenin vergi sistemine yakından bakılmasını öneriyor. Vergiler paranın yeniden dağılımı anlamına geliyor. Verginin büyük bir kısmı, onu ödeyenlere yol, havaalanı, hastahane ve okul olarak geri dönüyor. Vergiler ortak çıkarımız için gerekli. Ve vergi yapımızı incelemek, kimin daha fazla vermesi, kimin daha az vermesi gerektiğini konuşmak kimseyi sosyalist yapmaz. Bunu söylerseniz çok talihsiz ve yanlış bir değerlendirme yapmış olursunuz'' diye konuştu.