BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.409,96
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakırlı imamın ilginç hikayesi

Diyarbakır'da tarihi Ulu Camii'nde avukat olan Mehmet Emin Mülayim, 10 yıldır imamlık yapıyor.

Abone ol

Diyarbakır'daki tarihi Ulu Camii'nde imamlık yapan 40 yaşındaki Mehmet Emin Mülayim, çok sevdiği avukatlığı, aynı camide 40 yıl imamlık yapan babası Molla Ali Mülayim'in, 'Oğlum minbere dön' demesi üzerine 2 yıl yaptığı avukatlığı bırakıp, imamlık cübbesi giydi.

10 yıldır camide imamlık yapan ve Diyarbakır Barosu'ndaki kaydı da devam eden Mülayim, hukuk okuduktan sonra imamlık yapmasının kendisine çok şey kattığını söyledi.

Diyarbakır'da bulunan ve İslam aleminin 5'inci Harem-i Şerif'i olarak kabul edilen tarihi Ulu Camii'nde avukat olan Mehmet Emin Mülayim, 10 yıldır imamlık yapıyor. Azerbaycan'da İlahiyat Fakültesi'ni bitiren Mülayil, yurda döndükten sonra çok sevdiği hukuk okumak için Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni 2000 yılında bitirdi. Ardından Diyarbakır Barosu'na kayıt yaptıran Mülayim, kentte avukatlık yapmaya başladı. Ulu Cami de 40 imamlık yapan babası Molla Ali Mülayim, oğluna 'Oğlum minbere dön' çağrısı üzerine 2 yıl sürdürdüğü avukatlığı bırakıp, mahkeme salonlarına veda eden Mehmet Emin Mülayim, Ulu Camii de imamlık yapmaya başladı.

MEMLEKETİMİZİ SEVİYORUZ

10 yıldır camide imamlık yapan iki çocuk babası Mülayim, kendisinden önce babasının camide 40 yıllım imamlık yaptığını belirtti. Babasının 'Oğlum minbere dön' çağrısı üzerine avukatlık cübbesini çıkarıp, imamlık cübbesini gildiğini söyleyen Mülayim, Şu anda halen Diyarbakır Barosuna kayıtlıyım. Babam istediği için manevi mesuliyet te vardı. Memleketimizi seviyoruz hele hele dünyada beşinci Harem olan Ulu Cami de görev almak, istihdam olmak bizim için büyük bir onurdur' dedi.

Hukuk okuduktan sonra imamlık yapmasının kendisine çok şey kattığınıda söyleyen İmam Mülayim, "Hitabet, hatiplik, güncel olayları ele almak, insanlara ona göre bilgi aktarmak çok önemlidir. Sonuçta imamsınız, insanlar sizleri dinliyor. Onlara öncü olabilme adına hukuku okumanın insanlara çok istifadesi olacağını düşünüyorum. İktisat mezunu arkadaşlarımız ve tarihçi imam arkadaşlarımız var. Hukuk, benim arzu ettiğim bir meslekti. Tabi hafızlıkta var. İmamlığı da çok seviyorum" dedi.

Hukuktan mezun olduğunu cemaatin bildiğini de söyleyen Mülayim, zaman zaman hukuki yardım isteyenlerin olduğunu onları avukat arkadaşlarına yönlendirdiğini de söyledi.

MANKEN TATİANA ONU DİNLEYİNCE MÜSLAMAN OLMUŞ

Türkiye'de Rus gelin olarak tanınan ve bir çok sinema ile dizide rol alan manken Tatyana Tsvikeviç'in 2009 yılında Müslüman olmasında da Ulu Cami imamı Mehmet Emin Mülayim'in büyük rolü olduğu belirtildi. İmam Mülayim bu olayı anlatırken, Kardeşimizin ismi Tatyana. Bir ikindi vakti caminin karşısında Hasan Paşa Hanı'nda oturuyor. İkindi vaktindeki ezanımıza denk geliyor. Ezanı dinleyip etkileniyor. Ve katıldığı bir televizyon programında, 'Ben çok ezan dinledim. Ama Diyarbakır'da dinlediğim ezandan çok etkilendim. Ezanın bitmesini istemedim. O anda meleklerin üstüme geldiğini hisettim' deyip orada şehadeti getirip Müslüman oluyur. Adını Sefef olarak değiştiriyor dedi.