BIST 10.637
DOLAR 32,25
EURO 35,01
ALTIN 2.432,85
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakırı ayağa kaldıran taciz

Dün akşam saatlerinde bir kız öğrencinin tacize uğradığı haberi, kenti ayağa kaldırdı. Mahkeme taciz sanığını tutukladı.

Abone ol

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde 10 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla vatandaşlarca linç edilmek istenen zanlı, dün geceyi polis karakolunda geçirmeslinin andından bugün sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde 10 yaşındaki E.S'yi takip ettiği iddiasıyla gözaltına alınan ve ardından bir grup vatandaş tarafından linç edilmek istenen Fırat B., polis karakolundaki sorgusunun ardından bugün geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Mahkemede suçlamaları kabul etmeyen Fırat B. daha önce benzer suçlar işlediği ve görgü tanıkların verdiği ifadeler göz önüne alınarak tutuklandı.

Küçük kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla Diyarbakırlı vatandaşların önceki gün linç etmek istediği ancak polisler tarafından kurtarılan Fırat B.'nin 3 hafta önce benzer bir olaydan ötürü hakkında dava açıldığı ve Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davası devam ettiği öğrenildi.

Diyarbakır'da 10 yaşındaki kız çocuğunun taciz edildiği duyumunu üzerine önceki gün yüzlerce vatandaş zanlının gözaltında tutulduğu Çarşı Polis Karakolu basmış , Gazi Caddesi'ni saatlerce araç trafiğine kapatmıştı. Ellerinde uzun süredir kayıp olan Leyla Baykuşak'ın fotoğraflarını da taşıyan ve zanlının kendilerine teslim etmesini isteyen öfkeli kalabalık, zaman zaman polislerle tartıştı. Protestocular "Vali istifa", "Tacizcilere ölüm" şeklinde sloganlar atmıştı. İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ve Sur İlçe Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın çabalarına kalabalık dağılmaması üzerine çevik kuvvet ekipleri öfkeli kalabalığı kontrollü bir şekilde polis karakolu önünde uzaklaştırmıştı.