BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Sürpriz tanık cinayeti böyle çözdü

İzmir'de 3.5 yıl önce işlenen ve dosyası kapanan bir cinayet, sürpiz bir tanık ve bir polisin dikkatiyle çözüldü.

Abone ol

İzmir'in Boğaziçi semtinde 3.5 yıl önce bıçakla öldürülen kişinin cinayet zanlısı, polisin ulaştığı ''sürpriz tanığın'' ifadesi doğrultusunda İstanbul'da gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, bu yıl işlenen 61 cinayetin zanlılarını yakalayan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, geçmiş yıllara ait faili meçhul cinayet dosyalarını yeniden ele alarak değerlendirdi.

Ekipler, 23 Nisan 2006'da 40 yaşındaki Hamit Yüzer'in Boğaziçi 1140 Sokak'ta bıçakla öldürülmesine ilişkin, Yüzer'in yakınları ve olayın meydana geldiği bölgede yaşayanlarla tekrar görüştü.

Görüşmeler sırasında sürpriz bir tanığın, öldürülen Yüzer'in, olay günü bir lokantada çalışan garsonla tartıştığını ve tartışmanın ara sokakta devam ettiğini gördüğünü söylemesi üzerine, ekipler harekete geçti.

Lokanta sahibi S.Ç. (52) ve oğlu İ.Ç. (25) ile o dönemde yanlarında garson olarak çalışan ve olayın hemen ardından İstanbul'a taşınan İ.Y. (28) gözaltına alındı.

Cinayet Büro Amirliğinde sorgulanan İ.Y'nin, alkollü halde lokantaya gelen Yüzer'in yediği yemeğin parasını ödememesi nedeniyle tartışma çıktığını, lokanta dışında da süren tartışma sırasında Yüzer'i bıçaklayarak kaçtığını söylediği öğrenildi.

İ.Y'nin, olayın ardından İstanbul'a yerleşerek evlendiği ve bir süre önce çocuğu olduğu bildirildi. İ.Y, ''cinayet'', S.Ç. ve İ.Ç. ise ''olayı adli mercilere bildirmemek'' suçlarından İzmir Adliyesine sevk edildi.