BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Diyarbakır'da terör yandaşlarına operasyon

Diyarbakır'da, çeşitli tarihlerde molotof kokteyli, havai fişekli ve taşlı saldırılarda bulundukları belirlenen 12 kişi yakalandı.

Abone ol

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Terörle Mücadele Şubesi'nde gözaltına alınan zanlılarla birlikte ele geçirilen molotof kokteyli ve molotof kokteyli hazırlanmasında kullanılan malzemeleri basın mensuplarına gösterdi.

Sağlam, burada yaptığı açıklamada, İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi'nce bölücü terör örgütüne yönelik 8 Haziran tarihinde başlatılan operasyonlarda çeşitli tarihlerde molotof kokteylli, hava fişekli ve taşlı saldırılarda bulundukları ileri sürülen 12 kişinin yakalandığını söyledi.

Zanlıların evlerinde ve üzerlerinde yapılan aramalarda kullanılmaya hazır halde 55 molotof kokteyli ele geçirildiğini belirten Sağlam, ''Molotof kokteyli yapımında kullanılan çok miktarda malzeme, 3 adet av tüfeği, çok sayıda hard disk ve bilgisayar ile yasak yayın ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Şahısların 18 Mayıs, 23 Mayıs ve 3 Haziran tarihlerinde Yenişehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı hizmet binasına molotof kokteyli atması, ilimiz merkezinde çeşitli tarihlerde meydana gelen kanunsuz gösteri ve yürüyüş eylemlerine katıldıkları tespit edilmiştir.

Yakalanan şahıslarla ilgili çok yönlü soruşturma devam etmektedir. Yasadışı terör örgütlerine yönelik operasyonel çalışmalar aralıksız ve kararlı bir biçimde, vatandaşlarımız ve tüm devlet kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde sürdürülmektedir'' dedi.