BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

380 kişi sigarayı bırakıp kitap okudu

Kampanyada, 75 gün boyunca sigara içmeden en çok kitap okuyan kişiler, komisyon tarafından değerlendirmeye alındı.

Abone ol

Ankara Şereflikoçhisar`da Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`nün `Bir Nefes Kitap` sloganıyla düzenlediği `Sigarayı Bırak Kitap Oku` kampanyasına 380 kişi katıldı.


Kampanyada, 75 gün boyunca sigara içmeden en çok kitap okuyan kişiler, komisyon tarafından değerlendirmeye alındı. 4 Ocak-10 Mayıs 2010 tarihleri arasında devam eden kampanya sona erdi. 380 kişinin katıldığı kampanyada, birinciyi belirlemek üzere kurulan komisyon, kampanyaya katılanları değerlendirmeye tabi tutuyor.


Kampanyaya katılan katılımcılara dağıtılan kartlara işledikleri kitap sayısı, sayfası ve konularını içeren bilgileri değerlendirecek olan komisyon, 500 sayfanın altında kitap okuyanları değerlendirmeye tabi tutmadı.


Şereflikoçhisar Kaymakamı Hasan Kürklü, açıklamasında, kampanyada amacın; sigara alışkanlığı olan kişilere sigarayı bıraktırarak, kitap okumaya özendirmek ve ilçenin kitap okuma oranını artırmak olduğunu söyledi. Kaymakam Kürklü, katılımın bunu kanıtladığını söyledi. Komisyon değerlendirmeyi öğrenci, bayan ve erkekler olmak üzere üç grupta yapacak. Dereceye giren öğrencilere bilgisayar, bisiklet ve MP5, bayanlara bulaşık makinesi, cep telefonu ve elektrik süpürgesi, erkeklere ise notebook bilgisayar, cep telefonu ve traş makinesi hediye edilecek.
Komisyon, Kaymakam Hasan Kürklü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Öztürk, 5 öğretmenden oluşuyor. Kampanyaya katılarak Değerlendirme Komisyonu`nda değerlendirmeye tabi tutulan Havva Yücel adlı bayan, bugüne kadar birçok kitap okuduğunu, ancak bu kampanyada ilk defa okuduğu kitapları en ince detayına kadar okuduğunu söyledi.

En çok Mehmet Akif Ersoy`un Safahat adlı şiir kitabından etkilendiğini belirten Yücel, duygularını, `Biz, bir arı kovanı olan bu kitaptan bugüne kadar ancak bir parmak İstiklal Marşı balını aldık.` diye ifade etti. Kampanyada dereceye girenlere 15 Haziran 2010 tarihinde ödülleri verilecek.