BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,83
ALTIN 2.415,85
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da polise bombalı saldırı!

Diyarbakır'da PKK'lı teröristler zırhlı polis aracına bombalı saldırı düzenledi. Rögara tuzaklanan bombayla gerçekleştirilen saldırıda, şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Abone ol

Diyarbakır'da PKK'lılar rögara tuzakladıkları bombayı zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirdi. Patlamanın polis aracının geçişinden saniyeler sonra yaşanması nedeniyle saldırıda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi Sezai Karakoç Bulvarı üzerinde PKK'lılar, saat 22.45 sıralarında zırhlı polis aracının geçişi sırasında önceden rögara döşedikleri bombayı patlatarak saldırı düzenledi.

Saldırı Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile Şehitlik Polis Merkezi'ne yaklaşık 150 metre mesafede meydana geldi. PKK'lılar cadde üzerinde bulunan rögara tuzakladıkları bombayı zırhlı polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi.

Patlamanın polis aracının geçişinden saniyeler sonra yaşanması nedeniyle saldırıda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Tahrip gücü yüksek bombanın patlaması nedeniyle cadde üzerinde çukur oluşurken, çevre binaların camları kırıldı. Polis, bombalı saldırının gerçekleştiği caddeyi araç ve yaya trafiğine kapatarak, geniş çaplı inceleme başlattı. Saldırıyı düzenleyen PKK'lıları yakalamak için operasyonlar sürüyor.

TAHRİBAT GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

Yenişehir ilçesinde polis zırhlı aracının geçişi sırasında yapılan bombalı saldırının etkisi gün ağarınca ortaya çıktı.

Şehitlik Mahallesi Sezai Karakoç Caddesi'nde dün gece terör örgütü PKK mensuplarınca mazgala yerleştirilen el yapımı patlayıcının polis zırhlı aracı geçişinin ardından infilak ettirilmesi sonucu, çevredeki birçok ev ve iş yeri ile park halindeki araçlarda hasar meydana geldi.

Onarım çalışmasının yapılmadığı caddede ulaşımın güçlükle sağlandığı görüldü. Vatandaşlar, havanın aydınlanmasıyla pencerelerindeki kırık camları temizlemeye çalıştı. Evleri hasar gören kimi vatandaşlar, "Kime ne zararımız dokundu, Allah hakkımızı kimseye bırakmasın" diyerek, tepki gösterdi.