BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakırda PKK operasyonu

PKK terör örgütü mensuplarına yönelik İstanbul, Diyarbakır merkez, Lice ve Hani ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Abone ol

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince PKK terör örgütü mensuplarına yönelik İstanbul, Diyarbakır merkez, Lice ve Hani ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, aralarında pişmanlık yasasından yaralanıp, örgütle bağlantısını kesmeyen 2 kişinin de bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

Jandarma, uzun zamandır yapılan teknik takip sonucucu İstanbul ve Diyarbakır'da belirlenen 12 adreslere bu sabah operasyon düzenledi. Gözaltına alanın 15 kişi sorguları için Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Operasyonun İstanbul ayağında Bağcılar’da 2, Kartal'da 1 kişinin yakalandığı belirtildi. Evlerde yapılan aramalarda ise çok sayıda örgütsel döküman ve mühimmat ele geçirildiği söylendi.

EYALET SORUMLUSU DA VAR

Yakalananlar arasında 1 ay önce örgütten kaçtığı belirtilen sözde Amed Eyalet sorumlusu Ziya Kod adlı Engin Çatak ile sevgilisi A.K. de bulunuyor. Operasyonda ayrıca daha önce PKK terör örgütünün dağ kadrosunda faaliyet gösterirken teslim olan ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak, serbest bırakılan iki kişi de takibe alındı. Yapılan teknik takip sonucunda bu iki kişinin PKK terör örgütü ile bağlantılarını devam ettirdikleri ve örgüt adına çalışma yaptıkları tespit edildi. Gözaltına alınanların arasında 1 eczacının da bulunduğu kaydedildi.