BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da PKK isyanı! BDP binasını bastılar SON DAKİKA

Diyarbakır'da çocukları dağa çıkan aileler BDP İl Başkanlığını bastı.

Abone ol

DİYARBAKIR’da çocukları dağa çıkan aileler, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır İl Başkanlığını bastı.

Aileler içeride darp edildiklerini iddia etti. Diyarbakır’da, çocukları dağa çıkan bir grup aile, BDP Diyarbakır il binasına geldi. Çocuklarının geri getirilmesi için BDP’li yetkililerle görüşmek isteyen aileler, iddiaya göre il binası içinde bir grup tarafından taş ve sopalarla darp edildi.

Bunun üzerine dışarı çıkan aileler, sloganlar atarak binanı önünde beklemeye başladı. Olay yerine çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edilirken, darp edildiği iddia edilen iki kişi ambulansa alınarak tedavi altına alındı.

ambulans_1230.jpg
bdp_5724.jpg

POLİSLER İL BİNASI ÖNÜNDEN GERİ ÇEKTİ

Polisin il binası önünden uzaklaştırdığı iki aile, Sur ilçesindeki Dağkapı Meydanı'nda oturma eylemi başlattı. Çetiner aileleri, amca çocukları Özgür ve Berat Çetiner'in (15), kandırılarak terör örgütüne götürüldüklerini, pazar gününden beri kayıp olan çocukların geri gönderilmesini istedi. 

Çetiner, çocukların kandırıldığını ve hemen geri gönderilmeleri gerektiğini ifade ederek, Kürtçe "Çocuklarımızı verin, çocuklarımızı istiyoruz, onları kandırdınız, buradan ayrılmayacağız" diye feryat etti.

Özgür Çetiner'in annesi Halime Çetiner ise astım hastası oğlunun tedavisine devam edilmemesi halinde öleceğini belirterek, "Oğlum nerede nasıl ölürse ölsün sorumlusu onlardır. Oğlum her kimin elindeyse tedavisi yapılmadığı zaman her an ölebilir. Cumhurbaşkanından, başbakandan yardım istiyorum" diye konuştu.

Berat Çetiner'in annesi Saniye Çetiner de berberde çırak olarak çalışan oğlunun pazar günü eve gelmediğini, daha sonra bir arkadaşının kendilerine mesaj atarak "Berat arkadaşlarıyla vedalaşarak gitti" dediğini kaydetti.

PKK BELEDİYENİN PİKNİĞİNDE ÇOCUKLARI KAÇIRDI

Diyarbakır Lice'de belediyenin 23 Nisan tarihinde çocuklar için düzenlediği piknik gezisi sırasında bir grup PKK’lı çocukları kaçırmıştı. Aileler Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi başlatmıştı. BDP, HDP ve PKK'ya tepki gösteren aileler çocuklarının önce kendilerine teslim edilmesini istiyor.


bdp_3875.20140527141429.jpg
bdp_8490.jpg