BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,03
ALTIN 2.509,81
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Diyarbakır'da parklarda sinema keyfi

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün açık hava sinema günleri başladı.

Abone ol

Bu yıl "Yıldızlar altında sinema keyfi" sloganıyla yapılan beşinci gösterim günlerinde büyük bir ilgiyle izlenen bol ödüllü 6 film oynatılacak.

Kayapınar Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından "Yıldızlar altında sinema keyfi" sloganıyla bu yıl beşincisi yapılan parklarla sinema günleri başladı. Perşembe akşamları Mem u Zin, Cuma akşamları Gaziler Devreşe Evde, Cumartesi akşamı ise Huzurevleri'nde bulunan Ahmed Arif Parkı'nda gerçekleştirilecek film gösterimleri yaz sonuna kadar devam edecek.

Yaz sıcağında paklarda sinema gösterimi etkinliklerinin büyük bir beğeni gördüğünü belirten Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ, "Yazın şehrimiz çok sıcak. İnsanlarımız bu nedenle belediyemizin parklarına geliyorlar. Bu gelişlerinde kendilerine iyi bir zaman geçirmek için beş yıl önce parklarımızda film gösterimi yapmaya başladık. İlk olarak belediyemiz tarafından yapılan bu etkinliğimiz vatandaşlarımız tarafından çok beğenilmekte. Film gösterimlerimizi yüzlerce kişi izliyor. Belediye olarak halka hizmet anlamında yapılması gereken ne varsa onu yapmaya önem veriyoruz" şeklinde konuştu.

Beşincisi yapılan parklarda sinema günlerinden 'İki dil, bir bavul', 'Süt', 'Beynelminel', 'O da Beni Seviyor', 'Mutluluk', 'Başka Dilde Aşk', ayrıca Yılmaz Güney'in Güney Vakfı tarafından Kürtçe seslendirilmesi yapılan 'Ağıt' filmlerinin gösterimi yapılacak.