BIST 9.984
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.435,48
HABER /  DÜNYA

Diyarbakır’da ölü sayısı 8’e yükseldi

Diyarbakır’ın Hazro ilçesine bağlı Çiflibahçe köyünden terör örgütü PKK’ya katıldığı iddia edilen 2 kişinin ailesinin olaydan sorumlu tuttuğ...

Abone ol

Diyarbakır’ın Hazro ilçesine bağlı Çiflibahçe köyünden terör örgütü PKK’ya katıldığı iddia edilen 2 kişinin ailesinin olaydan sorumlu tuttuğu aile ile tartışması sonucu çıkan silahlı kavgada yaralanan bir kişi daha hayatını kaybetti.
İddiaya göre Hazro’ya bağlı Çiftlibahçe köyünde U. ailesi ile çocuklarının terör örgütüne katılmasından sorumlu tuttukları T. ailesi arasında çıkan sözlü tartışma, bir süre sonra silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada ölü sayısı 8’e yükselirken, 4 kişi ise kaldırıldığı hastanelerde tedavi altına alındı.
Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı köyde yaşanan silahlı kavgada Salim U., Aysel U.,Bedriye U.,Remziye T., Sevim T., Mehmet T., Abdullah T. ve Şadiye T. hayatını kaybetti.
Olayın büyümemesi için jandarma ekipleri köy giriş ve çıkışlarını tutarken, olaya karışan U. ailesinin bazı fertleri köydeki evlerini boşaltmak için çalışma başlattı. Köydeki evlerini boşaltacak olan ailelerin Hazro Kaymakamlığı tarafından gönderilecek kamyonları bekledikleri bildirildi.