BIST 9.974
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.429,08
HABER /  DÜNYA

Dışişleri Bakanlığı: Endişeliyiz

Dışişleri Bakanlığı, Mısır’daki Fatih Camisi’nin kuşatma altında tutulmasından endişe duyduğunu bildirdi. <br/>Konuyla ilgili Dışişleri Baka...

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı, Mısır’daki Fatih Camisi’nin kuşatma altında tutulmasından endişe duyduğunu bildirdi.
Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi tarafından yapılan yazılı açıklamada "Kahire’nin Ramses meydanında bulunan Fatih Camii’nde, aralarında bir Türk gazetecinin de yer aldığı yaklaşık 500 kişilik bir grubun güvenlik güçlerince kuşatma altında tutulması endişeyle takip edilmektedir” denildi.
İnsan hayatına, kişi onuruna ve kutsal mekanlara saygı gösterilmesi en temel insanî, dinî ve kültürel değerlerden olduğu hatırlatılarak, Mısır makamlarının değerlerle bağdaşmayacak eylemlerden kaçınmaları beklendiği aktarıldı. Açıklamada, “Fatih Camii’nde bulunan Mısırlı kardeşlerimizin ve vatandaşımızın emniyet içinde salimen camiden ayrılmalarının sağlanması Mısır yönetiminin sorumluluğundadır”
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Türkiye, Fatih Camii’ndeki kuşatmanın kan dökülmeden ve insan haklarına saygı temelinde biran evvel sonlandırılması çağrısında bulunmaktadır. Bu konuda uluslararası örgütlerin ve uluslararası toplumun da devreye girmesini bekliyoruz.”