BIST 9.804
DOLAR 32,53
EURO 34,98
ALTIN 2.429,58
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da öğretmenlerin gözaltına alındığı halı sahanın sahibi: Biz de mağdur edildik

Diyarbakır'da halı saha saati yüzünden öğretmenlerin savcı tarafından gözaltına alınması ile ilgili konuşan halı saha sahibi Ahmet Kara, "Halı saha ücretini alamadık, biz de mağdur edildik" dedi.

Abone ol

Diyarbakır'ın Çermik İlçesi'nde bir savcı, halı sahada maç saati nedeniyle gerginlik yaşadığı öğretmenleri gözaltına alınmış ve gözaltılar tepkilere neden olmuştu. Olayın ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), savcı hakkında inceleme başlatırken Adalet Bakanı Abdullah Gül de gelişmeleri yakından takip ettiğini duyurmuştu. Sputnik'e konuşan halı saha sahibi Ahmet Kara ise ücreti alamadığını ve mağdur edildiğini dile getirdi. 

"Halı saha olarak Bizim Hatamız Yok"

Yaşanan gerginlikle ilgili, "Bizim sahamızla ilgili bir durum değil. Maçı alan kişinin kendi yanlış anlamasından kaynaklanan bir durumdur" diyen Kara, ardından sözlerine şöyle devam etti; 

"Maçı alan kişinin, bizim tarafımızdan gönderilen bilgi mesajlarını dikkate almaması ve arkadaşlarına başka saat söyleyip o şekilde gelmesinden kaynaklanmaktadır. Dün akşam bende buradaydım. Kimlik kontrolü için polisler geldi. Maçın 15. yada 20. dakikasında öğretmenleri GBT kontrolü yapmak için sahadan çıkardılar. Halı saha olarak bizim herhangi bir hatamız yoktur. Çünkü biz bütün müşterilerimize maç öncesi bilgilendirme mesajı atıyoruz."

"Ücreti Alamadık"

Yaşanan olayda kendilerinin de mağdur olduğunu söyleyen Kara, "Bizde mağdur edildik. 9-10 saatleri arasında öğretmenlerin tuttuğu maçın ücretini alamadık. Yaşanan olayda halı saha ile ilgili bir sıkıntı yok. Kiralamada yaptığım işlemlerim anında mesaj olarak müşterilere gidiyor" şeklinde konuştu.

Ne Olmuştu? 

Maç saatini karıştıran savcı, öğretmenlerin saatinde halı sahayı kullanmak istemiş ve öğretmenlerin duruma itiraz etmesi nedeniyle tartışma çıkmıştı. Çıkan tartışma sonrası öğretmenler gözaltına alınmış, karakoldaki yaklaşık bir saat süren ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılmışlardı.