BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakırda molotoflu saldırı

Diyarbakır'da PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda 20 kişi yakalandı.

Abone ol

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, değişik zamanlarda molotof kokteyl saldırıları düzenleyen 20 kişi yakalandı.

Bölücü terör örgütünün gençlik yapılanmasına bağlı eylem komiteleri tarafından muhtelif tarihlerde molotof kokteyl atma, korsan gösteri eylemleri ile Dicle Üniversitesi içerisinde yasadışı bildiri dağıtma, pankart asma eylemlerini gerçekleştiren şahısların yakalanmalarına yönelik başlatılan operasyonel çalışmalarda toplam 20 şahıs yakalandı.


ÖĞRENCİ DERNEĞİNDE, TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'NIN MATERYALLARI ELE GEÇİRİLDİ


Şahısların üzerleri ile Dicle Üniversitesi Öğrenci Derneği'nde yapılan aramalarda ise 10 adet molotof kokteyli eylemlerinde kullanılan şişeler, bölücü terör örgütü ve gençlik yapılanmasını simgeleyen sözde bayraklar, 7 adet yasadışı içerikli pankartlar, çok miktarda yasak yayın ile bildiri ve örgütsel dökümanlar, 2 adet diz üstü bilgisayar (Yasadışı yayın ve görüntüleri içeren), 1 adet hard disk ve 2 adet flash disk ile 32 adet bilgisayar disketi (Yasadışı yayın ve görüntüleri içeren), 5 adet kamera kaseti, 1 adet molotof eylemini çektikleri kamera bulundu.

Polisin yaptığı operasyonla yakalanan 20 kişinin karıştığı eylemler ise şöyle: Sınır ötesi operasyona izin veren tezkerenin Meclis'te kabul edildiği 17 Eylül gecesi Diyarbakır'daki 3 ayrı yerde bulunan BİM marketlerine molotof saldırısında bulunma. 8 Eylül 2007 tarihinde Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde çok miktarda yasadışı bildiri dağıtma ve fakültenin 3. katına yasadışı pankart asma eylemi.

Yakalanan şahıslar suç delilleriyle adli mercilere sevk edildi. Emniyet yetkilileri, yasadışı bölücü terör örgütüne yönelik operasyonel çalışmaların aralıksız olarak devam edeceğini bildirdi.