BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da mahalleli yol eylemi yaptı

Trafik kazalarının önüne geçilmesi için yetkililerin gerekeni yapmadığını iddia eden mahalle sakinleri eylem yaptı

Abone ol

Diyarbakır'da yaşanan trafik kazalarını protesto etmek için eylem yapan mahalleli, üst geçit yapılmasını istedi.

Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi sınırları içinden geçen ve protokol yolu olarak da kullanılan Mardin Karayolu'nu trafiğe kapatarak eylem yapan mahalleli, üst geçit yapılmasını istedi.

Havaalanı, Şanlıurfa ve Mardin karayoluna geçişi sağlayan ve aynı zamanda protokol yolu olarak da kullanılan Diyarbakır'daki Yeni Mardin Caddesi, Alipınar Mahallesi sakinleri tarafından, 2 Taktik Havva Üs Komutanlığı mevkiinde bir süreliğine trafiğe kapatıldı.

Dün meydana gelen ve 11 yaşındaki küçük bir kızın öldüğü trafik kazalarının sürekli yaşanmasına rağmen yetkililerin önlem almadığını belirten mahalleli, üst geçit yapılması amacıyla caddeyi 1 saatliğine trafiğe kapattıklarını söyledi.

"BAŞKA YÜREKLER YANMASIN"

Trafik kazasında kızını kaybeden Şeyhmus Çakır, yetkilileri önlem almaya çağırdı. Son 8 ay içerisinde 3 kişinin meydana gelen trafik kazalarında yaşamını yitirdiğini belirten Çakır, bugüne kadar 18 kişinin Yeni Mardin Caddesi'nde meydana gelen kazalarda yaşamını yitirdiğini söyledi. Çakır, "Her kazadan sonra yetkililerin dikkatini çekmek için benzer eylemler yaptık. Ama bugüne kadar hiç bir yetkili sesimizi duymadı, derdimize derman olmadı. Ben mahallede çocuklar için bir de futbol takımı kurdum. Amatör ligde oynayan Alipınarsporlu futbolcuların aileleri, çocuklarının idmanlara ve maçlara çıkmasını istemiyor. Çünkü her gün burdan geçmemiz gerekiyor. Aileler bunu tehlikeli bulduğu için idmana gelmelerine izin vermiyor. Dün benim kızım burda aşırı süratli gelen bir taksinin çarpması sonucu öldü. Yüreğim yandı, ocağım söndü. Başka yürekler yanmasın. Yetkililer umarım bu kez sesimizi duyar da burada bir üst geçit yapar" dedi.

Olay yerine gelen polis ekiplerinin görüştüğü mahalle sakinlerini ikna etmesiyle oturma eylemi sona erdi.