BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Diyarbakır'da futbol oynayan MHP'li!

BDP'nin siyasetini sert eleştiren milliyetçi siyasetçi MHP'li Oktay Vural bakın nerede futbol oynamış...

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın gençlik yıllarında Diyarbakır'da futbol oynadığı ortaya çıktı.

Vatan'a konuşan MHP’li Vural, 21 Mart’ta yapılan Nevruz kutlamalarında, 28 Şubat darbesinin yöntemlerinin uygulamaya konulduğunu ileri sürdü.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ‘çözüm süreci’ni sert bir dille eleştirirken, yaşananları 28 Şubat’a benzetti. Vural dün düzenlediği basın toplantısında, önce Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin ismine gönderme yapan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yanıt verdi. Vural, Demirtaş’ın, “Devlet, bahçeli olsun ama bu bahçede rengarenk çiçekler olsun; kan, gözyaşı olmasın” sözüne, şu karşılığı verdi: “Millet bir bahçe ama ayrık otuna izin yok. Ayrık otlarını temizlemek de devlete düşecek.”

Vural, AK Parti ve PKK’nın, 28 Şubat darbesinin yöntemlerini 21 Mart’taki Nevruz kutlamalarında uygulamaya koyduğunu söyledi. Vural, şöyle konuştu:

SAKİL ADAMLAR

“Bunun adı 21 Mart darbesidir. Milletin kimliğine, manevi değerlerine durmadan saldıran, milletin tarihini, adını, bayrağını aşağılayan, bu zihniyete yayınlarıyla çanak tutan medyanın yaptığı, doğrudan millete karşı PKK ve bölücülükle darbe uygulamasına girmektir. 28 Şubat nasıl bin yıl sürmediyse, 21 Mart zihniyeti, medyası da hükümeti de sivil toplum örgütleri de akil ya da sakil adamları da aynı akıbete uğrayacaktır.”

DİYARBAKIR'DA TOP KOŞTURAN MHP'Lİ

Cumhurbaşkanı Gül’ün kaleci olarak futbol oynadığı günlerin fotoğrafının ardından, MHP’li Vural’ın lise yıllarında Diyarbakır Karacadağspor‘da top koşturduğu fotoğraf ortaya çıktı. İbrahim Ateşoğlu’nun ‘Yeşil-Kırmızı, Şarkın-Yıldızı Diyarbakırspor’ isimli kitabında, Ziya Gökalp Lisesi’nde okuyan Vural’ın iyi bir orta saha futbolcusu olduğu anlatılıyor.

oktay-vural-diyarbakirspor.jpg