BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.437,39
HABER /  GÜNCEL

CHP'li başkana alkışlı protesto

İzmir'de metro inşaatı için kapatılan yolda mağdur olan 20 esnaf, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu alkışlarla protesto etti.

Abone ol

İnönü Caddesi'nde yaşayan vatandaşlar ise Hükümet'in metrode keşif artışı talebini 7 aydır onaylamamasını gerekçe göstererek, esnafa sadece Kocaoğlu'nu hedef aldıkları için tepki gösterince, taraflar arasında gerginlik çıktı.

İnönü Caddesi'nde 4 yıldır metro inşaatı nedeniyle kapatılan yoldan olumsuz etkilenen esnafın sıkıntıları sürüyor. Caddenin bir bölümü trafiğe açılmasına karşın Poligon'da henüz kapatılmayan şantiye nedeniyle toplanan 20 esnaf, alkışlı protesto yaptı. İnşaatın bitiş süresiyle ilgili verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirten esnaf bugüne kadar ayakta kalmalarını sağlayan banka kredilerinin taksitlerini de artık ödeyemez duruma geldiklerinden yakındı. Devletin vergisini, belediyenin ise tabela vergisini aldığını, kendilerine herhangi bir destek verilmediğini belirten esnaf yolun en kısa sürede açılmasını istedi. Dayanacak güçleri kalmadığını, parti ayrımı yapmadan birisinin metroyu bitirmesini istediklerine dikkat çeken esnaf, borçlarını ödeyemediklerini, bazılarına haciz geldiğini söyledi. Esnaf Başkan Aziz Kocaoğlu'nun geçen yıl Mayıs'ta 1-1.5 ay sonra açılacağını söylemesine karşın yolun hala kapalı olmasından şikayet ettiler. Mert Bozkurt adlı esnaf "Sayın Kocaoğlu bu yol ne zaman açılacak? Gelin bize yanıt verin" dedi.

HÜKÜMET ONAYLAMIYOR

Esnafın açıklama sonunda 'Vur vur inlesin Aziz Kocaoğlu dinlesin' sloganı üzerine İnönü Caddesi sakini bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Aysel Çalış adlı bir kadın "Niye sadece Aziz Başkan'ı eleştiriyorsunuz? Hükümet onay vermiyor" diye esnafı eleştirdi. Bunun üzerine 3-4 esnaf Aysel Çalış'a "Sen niye karışıyorsun? Esnafın halinden anlamazsın? Borcumuzu ödeyemiyoruz. Perişan olduk" yanıtı verdikten sonra önce yuhladı sonra da alkışla protesto etti. Esnafın bu davranışına çevre sakinleri tepki gösterdi. Haluk Şenel, metroda keşif artışı talebinin 7 aydır onaylanmadığını belirterek, İstanbul ve Ankara'ya çok hızlı onaylandığını öğrendiklerini, Hükümetin adil olması gerektiğini söyledi.

TARAFLAR KAVGAYA TUTUŞTU

Tartışmaya katılan 10-15 kişi aynı anda birbirleriyle tartışıp, söz düellosuna girdi. Esnaf, çevre sakinlerini CHP'li olmakla, Aziz Kocaoğlu'nu korumakla suçladı. Çevre sakinleri de Hükümet'e olan eleştirilerini esnafa yöneltti. Tartışma, İnönü Caddesi'nin kapalı kalmasından dolayı mağduriyet konusundan saptı. Polisin her iki tarafı sakinleştirmesinden sonra tartışma kavgaya dönmeden sona erdi.

ONAY GELMEK BİLMİYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi 'nin Eylül ayında Valilik'e verdiği keşif artışı talebi, İçişleri Bakanlığı'ndan Bakanlar Kurulu'na gönderildi. İmzalar tamamlandığında onaylanacak. Ancak, onayın gecikmesi nedeniyle iki farklı etapta devam eden metro inşaatının 1. etabının müteahhitti işleri Mart ayı başında durdurdu.