BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakırda çatışma

Diyarbakır'ın Kulp-Lice ilçelerinde güvenlik güçleri ile PKK arasında çatışma çıktı

Abone ol

Diyarbakır'ın Kulp-Lice ve Bingöl'ün Genç ilçeleri arasında operasyon yürüten güvenlik güçleriyle bir grup PKK'lı terörist arasında çıkan çatışmada, üç güvenlik görevlisi yaralandı. Çatışmaların halen yer yer devam ettiği bildirildi.

Diyarbakır'ın Kulp-Lice ve Bingöl'ün Genç İlçesi arasında kalan üçgende PKK'lı teröristlerin kış üslenmesini ve sığınaklara erzak depolamasını önlemek amacıyla güvenlik güçlerince geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Operasyonun üçgende kalan dağlık bölgedeki Genç'e bağlı Sağgöze, Vengesor, Yazkonağı, Abalı, Döşekkaya köyleri ile Lice-Kulp arasında kalan Keltepe, Hedik, Koztepe, Kermiş boğazı, Şeytan Kayalığı bölgelerinde yoğunlaşırken, Lice-Genç ilçesi arasında kalan Koztepe mevkiinde bu akşam saatlerinde bir grup PKK'lıyla güvenlik kuvvetleri arasında sıcak temas sağlandı. Yarım saat süren çatışmada, üç güvenlik görevlisi yaralandı.

Yaralı askerler helikopterle Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne kaldırılırken, çatışma bölgesine çok sayıda asker takviye olarak sevkedilerek PKK'lı teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.