BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,84
ALTIN 2.394,01
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakıra 1 milyon dolar hibe

Diyarbakır'da üretici ve girişimciler için büyük bir fırsat. Doğru projeyle gelenler kazanıyor.

Abone ol

Diyarbakır'da, süt sığırcılığı ve meyvecilik konusunda yapılan 432 projeden 88'ine 1 milyon dolar hibe desteği sağlanacak.

Tarım İl Müdürü Mehmet Ali Koçkaya, yaptığı açıklamada, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programının uygulama desteği ile yürütülmekte olan Diyarbakır-Batman-Siirt Kalkınma Projesi kapsamında 2009 yılı Mayıs ve Haziran aylarındaki başvuru süresi içinde Diyarbakır'dan 432 bireysel müracaat alındığını bildirdi.

88 PROJE HAYATA GEÇECEK

Teklif edilen bireysel projelerden uygun görülen 88 adet projeye 1 milyon dolar hibe verilecek. Projelerden 82'si meyvecilik, 6'sı ise süt sığırcılığı konularında hibe almaya hak kazandı. Toplam maliyeti 2 milyon dolar olan projelerin yüzde 50'sini karşılamak üzere 1 milyon dolar hibe edilecek.

Sağlanan kaynakla meyve bahçesi ve bağ kurulumu, süt sığırcılığı gibi konularda destek olunacak.

Bu kaynakla 1324 dekar alanda meyve bahçesi ile 238 dekarda bağda telli terbiye sistemi kurulacak. Ayrıca 6 süt sığırı üreticisinin tadilat giderleri ve süt sağım makinesi, süt tankı gibi malzemelerin alımına kaynak sağlanacaktır. Proje kapsamında Diyarbakır için 2009 yılında süt sektörü ve meyvecilik sektörü olmak üzere iki ana sektör hakkında stratejik yatırım planları hazırlandı.

HİBE DESTEĞİ DEVAM EDECEK

Diyarbakırlı üreticilere katkı niteliğindeki hibe başvuruları 24 Haziran 2009'da sona erdi. Hibe tutarı üst limitleri gerçek kişi başvurularında 17 bin 500 dolar, tüzel kişi başvurularında ise 125 bin dolar.

 30 başvurunun olduğu tüzel kişi projelerinin değerlendirilmesi  henüz devam ediyor. 2010 yılında da hazırlanacak programlar kapsamında proje teklif eden üretici ve girişimcilere hibe desteği verilmeye devam edilecek.