BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,99
ALTIN 2.506,71
HABER /  GÜNCEL

Çocuğuna süt için 1410 TL gasp etti

Çocuğuna süt temin etmek için marketten silah zoruyla para alan zanlı hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

Abone ol

Adana'da bir marketin kasasından kuru sıkı tabancayla tehdit yöntemiyle para alan ve bu suçu 12 yıl sonra sahip olduğu "çocuğuna süt alabilmek için" işlediğini iddia eden zanlı hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

19 Ağustos'ta Tellidere Mahallesi Mücahitler Caddesi'ndeki marketten, kuru sıkı tabancayla bin 410 TL'yi gasp ettiği iddiasıyla gözaltına alınan, polisteki sorgulamasında işsiz olduğunu ve olayı 12 yıl sonra sahip olduğu erkek çocuğu 1,5 yaşındaki B.C'ye süt almak için gerçekleştirdiğini belirten tutuklu sanık İlhan Cambazgil (41) hakkında, "silahlı yağma" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Sorgulamasının ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemede "Bir yıldır işsizdim. Kredi kartı borçlarımı ödeyemez, ekmek bile alamaz duruma gelmiştim. Bu stresle olayı gerçekleştirdim. Silahla tehdit ederek kasadaki parayı istedim. Parayı alınca kaçmaya başladım. Daha sonra yakalandım. Pişmanım" şeklinde ifade veren sanık Cambazgil'in yargılanmasına, önümüzdeki günlerde 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Zanlının eşi Cennet Cambazgil de olaydan sonra şunları söylemişti: "Eşim, kaynak ve su tesisatı işleri yapardı. İş çıktıkça çalışır, para kazanırdı. Olay günü bizimle vedalaştı, 'Allah'a emanet olun, eğer para bulabilirsem çocuğa bir şeyler alırım' dedi. Zaten o an evde bulunan yarım şişe sütü de borç parayla almıştık. Yolda para görse 'kendim kazanmadım' diyerek almazdı. Ondan böyle bir şey yapmasını hiç beklemezdim."