BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.469,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Diyarbakır parklarında Kürtçe kursu

Kürtçe dil kurslarına ilgi olmayınca Diyarbakır'da bir dernek bu kez park ve bahçelerde dil kursu dönemi başlattı.

Abone ol

Doğu ve Güneydoğu'da sokak ve parklarda Kürtçe dil kursları dönemi başladı. Açıkhavalarda verilen kursların ilgi görüp görmeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak.

Daha önce Avrupa Birliği (AB) uyum yasalarıyla düzenlenen 'anadilde eğitim ve yayın hakkı' çerçevesinde 8 ilde açılan Kürtçe dil kursları ilgisizlik nedeniyle kapanmış ancak daha sonra yeniden açılmıştı.

Diyarbakır'da billboardlara Kürtçe ile ilgili afişler asan Kürdi-Der, dil kurslarına ilgiyi artırmak için ilginç bir yönteme başvurdu.

Dernek, şehrin en kalabalık parkında Kürtçe dil kursu açmaya başladı. Diyarbakır'ın Diclekent Caddesi'nde bulunan Parkorman'da verilen derslere ilginin olup olmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

Haftanın belirli günlerinde parkta kurulan açık hava derslikte akademik düzeyde Kürtçe bilen öğretmenler ders veriyor. Kürdi-Der'in açık havadaki ilk Kürtçe dil kursunu Sabahattin Gültekin verdi. Gültekin, Kürtçe'nin tarihini ve günümüze kadar nasıl ulaştığını anlattı. Gültekin'in verdiği dersi 30'a yakın kişi dinledi.