BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Diyanetten Genelkurmay yanıtı

Diyanet, Genelkurmay bildirisinde dikkat çekilen il müftülüklerinin faaliyetleriyle ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama;

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı’nın 27 Nisan 2007 günü gündeme bomba gibi düşen basın açıklamasında Kutlu Doğum haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinliklere ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yazılı bir açıklama yapıldı.

Başkanlığı’nın Anayasa ve yasalarda ifade edilen görevlerine dikkat çekilen açıklamada, Başkanlığın 1989 yılından itibaren Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte Peygamberin doğum gününü ihtiva eden haftanın Kutlu Doğum Haftası ilan edildiğini kaydetti. Her yıl olduğu gibi bu yılda yurt içi ve yurt dışında Başkanlığın koordine ettiği etkinliklerin amacının dışına taşmaması için gerekli önlemlerin alındığı anımsatılan açıklamada, geçen yıldan itibaren bazı sivil toplum örgütlerinin de müstakil etkinlikler gerçekleştirildiği kaydedildi. Bütün kutlamaların il ve ilçe müftülüklerinin rehberliği ve gözetiminde altında yapılması için 14-16 Mart 2007 tarihinde İzmir’de yapılan il müftüleri toplantısında da üzerinde durulduğu vurgulanan açıklamada, 2007 yılında yurt çapında onbini aşkın etkinliğin düzenlendiğini bildirdi.

ANKARA VE ŞANLIURFA İLE İLGİMİZ YOK

Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasında vurguladığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na denk gelen Ankara’daki Kuran yarışması teşebbüsü ile Şanlıurfa’daki etkinliklerle ilgileri olmadığı belirtilen Diyanet açıklamasında, “Başkanlığımızın başlattığı ve koordine ettiği bu yılki Kutlu Doğum faaliyeti ile uzaktan ve yakından hiçbir ilgisi bulunmamaktadır” denildi.

DENİZLİ’DEKİ KUTLU DOĞUM İLE İLGİLİ AMA...

Yine Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasında yer verilen Denizli İl Müftülüğü tarafından yapılan programın ise herhangi bir siyasi parti ile birlikte yapılmadığı belirtildi. Etkinlikteki piyeste rol alan ve ilahiler okuyan koronun Başkanlığa bağlı yaz Kuran kursunda öğrenim görmüş öğrenciler olduğu kaydedildi.