BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.442,67
HABER /  GÜNCEL

Diyanetten 'dünür' hutbesi

Yaz gelip düğün mevsimi açılınca Diyanet de konuya el attı. Cuma hutbesinde damat ve gelin ailelerini uyardı.

Abone ol

Ankara Müftülüğü Cuma hutbesinde, düğün ve nikah sırasında damat ve gelinin ailelerinin birbirlerine azami ölçüde yardımcı olması gerektiğini belirtti.

Ankara Müftülüğü Cuma hutbesinde, düğün ve nikah sırasında damat ve gelinin ailelerinin birbirlerine azami ölçüde yardımcı olması gerektiğini belirterek, ''Küçük şeyler için karşı tarafı sıkıntıya sokmak, daha sonra hiç yüz yüze gelmeyecekmiş gibi aşırı isteklerde bulunarak dünür olduğu aileyi darda bırakmak hiç de doğru değil'' uyarısında bulunacak.

Yenimahalle İlçe Müftüsü Eyüp Demir'in hazırladığı ve yarın Cuma Namazı'nda başkentteki camilerde okutulacak ''Düğün ve Geleneklerimiz'' konulu hutbede, toplumları toplum yapan özelliklerden birinin de örf ve adetleri olduğuna işaret edilerek, düğünlerin ve o düğünlerdeki geleneklerin de bunlar arasında yer aldığı belirtildi.

Kurulan yuvanın temelleri ne kadar sağlam olursa yuvanın da o kadar uzun ömürlü olacağına dikkat çekilen hutbede, ''Aileler, düğün ve nikah esnasında birbirlerine azami ölçüde yardımcı olmalıdır'' değerlendirmesinde bulunuldu.

Nikahsız birliktelikler ve geçici nikahlara da değinilen hutbede, bunların ahlaki bozulmanın yansımaları olduğu belirtildi.