BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Köylüye saç baş yolduran hırsızlık

Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Hisar köyü, kablo hırsızları yüzünden telefonsuz kaldı.

Abone ol

Burhaniye'ye 7 kilometre uzaklıktaki köyde 4 ay arayla ikinci kez yaşanan kablo hırsızlığı 75 aboneyi sustururken, köylüleri de isyan ettirdi.

İlçe merkezinden köye giden 100 abonelik 7 kilometre uzunluğundaki telefon kablosunun yaklaşık bir kilometrelik bölümünün Şarköy yakınlarında zeytinlikler de kesilirken köy ikinci kez telefonsuz kaldı. Geçtiğimiz Mart ayında çalınan kablo geçtiğimiz hafta tekrar çalındı. Köy muhtarı Mustafa Göksu, Telekom yetkililerinden uydu telefon sistemi kurmalarını istedi.

Çalışmayan telefonlar için para ödemek zorunda kaldıklarını belirten muhtar Mustafa Göksu, “Köyümüze giden telefon kabloları mart ayı içinde çalındığından iki ay telefonsuz kaldık. Yenilenen kablolar ikinci kez çalındı ve gene telefonlarımız sustu. Köyümüze uydu sistemiyle çalışan santral kurulmasını istiyoruz. Bu kablo hırsızlığını önlemek mümkün olmayacak. Bu konuda Balıkesir Telekom müdürlüğüne de başvurduk. Telefonlar susunca internet de gitti. Bu nedenle muhtarlıkta işlem yapamaz duruma geldik. Soruna çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

Köylülerde hırsızlık yüzünden susan telefonlar için para ödediklerini belirterek çözüm bulunmasını istediler.